Activiteit

Oefenen met liplezen

donderdag 24 maart 2022 , 15:30 - 17:00 uur
Illustration

Op donderdagmiddag 24 maart 2022 start de training spraakafzien. We gaan in 5 sessies van 1,5 uur de theorie en de praktijk van het spraakafzien behandelen. Per sessie wordt eerst een deel theorie aangeboden. Het gaat daarin steeds om 1 of 2 specifieke mondbeelden. Aansluitend gaan we daar direct praktisch mee aan de slag. Na deze vijf sessies ben je in staat de verschillende mondbeelden van elkaar te onderscheiden, waardoor het spraakafzien aanmerkelijk soepeler gaat.

Logopediste Hanneke Haan van Spraakentaalalmere gaat de sessies geven. Zij heeft de opleiding Logopedie in Amsterdam gevolgd. Haar specialisaties zijn trainingen Spraakafzien (liplezen en omgaan met verminderd gehoor) aan slechthorenden, plots- en (laat)dove mensen.

Een horende oefenpartner meenemen naar de bijeenkomst is een aanrader maar geen must. Bij een oefenpartner kun je denken aan: je levenspartner, maar ook je dochter of zoon, kleinkind of buur. Per sessie kan je 1 partner meenemen, maar dat hoeft niet steeds dezelfde partner te zijn.

Data: Donderdagmiddag 24 maart - 31 maart - 14 april -  28 april - 12 mei 2022 
Tijdstip: 15.30 – 17.00 uur
Plaats: Maarten Luther kerk – Uiterwaardenstraat 297, 1079 CT Amsterdam (bereikbaar met Noord/Zuidlijn metro 52 halte Europaplein)
Schrijftolk: Gea Duister
Kosten: Voor de 5 sessies zijn € 249,90. De oefenpartner kan gratis mee.
Een deel van de kosten van de training spraakafzien is declarabel bij je zorgverzekeraar (logopedie – basisverzekering – training spraakafzien).
Aanmelden: Bij Marja de Kinderen via marja@slechthorendamsterdam.nl of via WhatsApp 06 21 99 18 48. Geef ook aan of je een oefenpartner meeneemt.

Locatie
Maarten Luther kerk – Uiterwaardenstraat 297
Kosten toelichting
Voor de 5 sessies zijn € 249,90. De oefenpartner kan gratis mee. Een deel van de kosten van de training spraakafzien is declarabel bij je zorgverzekeraar (logopedie – basisverzekering – training spraakafzien).
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Mensen met gehoorverlies en hun partners
Deel dit: