Activiteit

KRIB-festival: Vreedzame dag 2017

dinsdag 23 mei 2017 , 12:00 - 14:00 uur

'Het mag wel wat gezelliger in de buurt'. Dat was de conclusie van de KinderRaad Indische Buurt (KRIB) dit jaar. Op school hebben we het juist leuk, omdat we verschillend zijn en dingen samen doen, maar in de buurt loop iedereen chagrijnig langs elkaar heen.

In het begin van het schooljaar zijn er op 16 kinderen gekozen als de vertegenwoordigers van hun leeftijdsgenootjes, vertegenwoordigers van hun school. Samen gingen zij verder waar de vorige KRIB gebleven was. Met het manifest in de hand hebben zij naar de buurt gekeken, en gezien hoe het beter zou kunnen. Hiervoor is veel overleg in de klassen geweest. En er waren veel te veel plannen...

Dus in overleg met elkaar hebben de leden van de KRIB besloten om te stemmen over het plan waarmee zij de buurt beter willen maken. Want de kinderen leren wat democratie is. Dat is niet alleen iets signaleren en dat aan de overheid melden, dat is ook de verantwoordelijkheid nemen en het zelf regelen! Dus samen organiseren de kinderen van de As-Siddieq, de Waaier, de Flevoparkschool en de J.P Coen School een evenement op 23 mei.

Op het Ambonplein komt een uniek festival. Van de kinderen, door de kinderen en voor de kinderen. En voor de hele buurt! Voor iedereen van groep 5 tot aan het Flevohuis. Een festival met optredens, met sport en spel en met een rommelmarkt voor goede doelen. Alles door de kinderen zelf georganiseerd. Hier en daar met de hulp van ouders en buurtgenoten.

Op 11 april hebben de kinderen hun plannen aan de buurt gepresenteerd en de IJopener heeft al een diepte-interview gepubliceerd met een aantal leden van de KRIB.

De kinderen hopen natuurlijk dat er veel mensen op af komen. Om elkaar te ontmoeten. Om een gezellige ochtend samen te hebben. Kom jij ook?
23 mei. 12.00 tot 14.00 uur Ambonplein

Locatie
Ambonplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Illustration
 
Deel dit: