Activiteit

Stiltewandeling Oude Havens aan het IJ

zaterdag 9 april 2016 , 13:30 - 17:00 uur

Samen in stilte wandelen is een bijzondere ervaring. Een stilte-wandeling van Samen Mediteren in Oost brengt innerlijke rust. Tijdens het wandelen praten we niet. De aandacht blijft gericht op de omgeving. En op onszelf. Door met stille aandacht om je heen te kijken schep je ruimte in je hoofd. En kan je gaandeweg merken hoe de natuurlijke verbondenheid tussen lichaam en geest zich stapsgewijs herstelt. Wie zo de stilte betreedt, wordt lichter, helderder, vrolijker. Sámen mindful wandelen intensiveert die ervaring. Het helpt om de wondere kant van het leven nabij te ervaren. Er is voldoende mogelijkheid om hier en daar stil te staan. Om een moment aan de oevers van denken en voelen te verpozen. Een foto te nemen. Rond te kijken. Wij wachten steeds tot de laatste wandelaars weer aansluiten. Er is geen haast. De weg is ons doel.

Maar al te vaak gunnen we ons geen tijd voor deze dingen. Meestal zijn we druk met beslommeringen. Met het afhandelen van lopende zaken. En intens gefocused op deadlines, deals of dates. Onderweg in gedachten, op onze automatische piloot of ergens dwalend op de sociale media missen we veel van de wondere kant van het leven. 

 We maken een stille wandeling langs wat oude havens aan het IJ. Die begint op de Stuurmankade in het Oostelijk Haven Gebied. Daar zijn in de meditatieruimte enkele aandachtsoefeningen om te “landen” in het “hier-en-nu”. De route gaat dan via het (gratis) oostveer over het IJ naar het Vliegenbos en de Nieuwendammerdijk. Waar café’s t Sluijsje (uit 1575) zich halverwege leent voor iets te drinken en een (sanitaire) tussenstop. Via de Oranjesluizen en de Zuider IJdijk komen we op het oude Zeeburgerpad. Langs herberg Zeeburg (uit 1675) gaan we terug naar het startpunt. Op de Stuurmankade is afsluitend gelegenheid om ervaringen te delen en thee te drinken.

Afhankelijk van het weer kan de wandeling doorgaan. Kijk hiervoor naar de updates op Facebookpagina Samen Mediteren in Oost. Het traject is ca 11 kilometer. Er is veel open vlakte met meestal veel wind. Voor onderweg heb je nodig; windbestendige (regen)kleding, waterbestendige wandelschoenen en iets te eten en te drinken. Das, hoofdbedekking is aan te raden. De wandeling is niet zwaar, maar duurt in rustig tempo ca 3,5 uur. We bewaren de stilte tijdens het wandelen zelf. Maar bij het theedrinken en lunchen is dit naar eigen keuze. Vergeet niet je mobiel/smartphone af te zetten, de voicemail aan en een fototoestel mee te nemen. Stuur een paar van je opnames naar roycarton@gmail.com  voor een fotoverslag op de Facebook. 

 

Datum: zaterdag 9 april 2016

Tijd:   13.30 uur - ca. 17.00 uur

Meewandelen: Beperkt plaats (max. 25); plaats in volgorde van aanmelding, deelnemers dinsdagmiddag-meditatie hebben voorrang

Startlocatie: 1019KR Stuurmankade 82

Duur:   ca. 3,5 uur

Weercheck: Update op Facebookpagina Samen Mediteren in Oost

Afstand: ca 11 km

Kosten: € 2,50

Info: Facebookpagina Samen Mediteren in Oost  tel 0655188737  

Aanmelden: roycarton@gmail.com

Locatie
Stuurmankade 82, 1019KR
Kosten toelichting
2,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 t/m 22 jaar
bijzonderheden
De stiltewandeling gaat door bij voldoende belangstelling en droog weer. Voor informatie zie Facebookpagina Samen Mediteren in Oost
Illustration
 
Deel dit: