Bericht

Nu te zien! Film & presentaties: 'De Handen van het Cruquiuseiland'

Geplaatst op 28 februari 2024, 09:08 uur
Illustration
profile picture
Anna Dabrowska

Cruquiuseiland maakte de laatste jaren een transformatie door van industrieterrein naar (luxe) woonwijk. Dit heeft ook gevolgen voor de Openbare Werkplaats die daar al jaren zit, die een professionele werkruimte biedt aan meubelmakers, metaalbewerkers en kunstenaars.

Anna Dabrowska, filmmaker en buurtbewoner, maakte hier een korte film over. Donderdag 15 maart zat het IISG helemaal vol voor de vertoning van "De Handen van het Cruquiuseiland" (Anna Dabrowska, Nederland, 2024, 10 min, 16mm) en de daaromheen gecreëerde avond over de maakindustrie in de stad.

Na de vertoning van de film werden er twee presentaties gegeven over de geschiedenis van Cruquiuseiland door Gijs Kessler (Onderzoeker IISG) en zogenoemde ‘ecosystemen van werk’ door Bernardina Borra (stedenbouwkundige en onderzoeker).

Hierna volgde een gesprek tussen Bernardina Borra, Wichert van Engelen (chef Openbare Werkplaats), Natascha van Bennekom (Gemeente Amsterdam) en de Anna Dabrowska onder leiding van Rose Spijkerman (IISG) over de rol van productieve bedrijvigheid en hoe en waarom plekken zoals de Openbare Werkplaats op het Cruquiuseiland kunnen worden veiliggesteld.

De film en de presentaties door Gijs Kessler en Bernardina Borra zijn hier te bekijken:

 

 


Deel dit: