Kokos-gemberijs recept van buurtkok Lyan
Maak je feestdiner compleet met dit mooie nagerecht van buurtkok Lyan. Het feestelijke hoofdgerecht 'Pom' staat in de BuurtBalie krant die je deze week in je bus zal aantreffen! En het feestelijke voorgerecht vind je ook hier op de BuurtBalie ;-).
Ingrediënten:
1,5 dl Water
115 g Basterdsuiker
2 Limoenen
4 dl Kokosmelk
Garneer met geroosterde kokossnippers
Voor de gemberstroop
125 ml Water
300g Suiker
100g gemberwortel of iets meer als het pittiger moet
Bereiding
a. Breng het water en de suiker in een kleine (steel-)pan aan de kook
en los de suiker al roerend op
b. Haal de pan van het vuur en laat de stroop afkoelen
c. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit
d. Giet het raspel en de sap bij de stroop en voeg daarna de kokosmelk toe
e. Giet het mengsel in een plastic diepvriesbak en zet het 5 – 6 uur in de vriezer
f. Maak tweemaal de ijskristallen fijn met een vork, mixer of keukenmachine
g. Garneer met geroosterde kokossnippers en besprenkel met gemberstroop
h. Schil de gember en rasp de wortel met de fijnste rasp of maak fijn met de blender
i. Verwarm het water met de suiker en roer tot het is opgelost
j. Voeg de gember toe en laat het geheel nog een paar minuten koken
k. Laat het afkoelen en zeef het tweemaal
l. Om meer van de gembersmaak in de stroop te krijgen kan het ook in een (kaas)doek
uitgeknepen worden
m. De gemberstroop is in de koelkast een paar weken houdbaar
Eet smakelijk!