Activiteit
Activiteit

Stilte-meditatie

Maandelijks: elke Tweede Zondag , 20:00 - 21:00 uur

Elke 2de zondagavond STILTEMEDITATIE i.s.m. Stadsverlichting. Deur open 19.45 uur Stiltemeditatie 20.00-21.00 uur. Voor veel mensen is een uurtje samen mediteren in stilte een verkwikkend oplaadmoment. De meditatie bestaat uit 25 zitmeditatie (zazen) + 10 minuten loopmeditatie (kinhin) + 25 minuten zitmeditatie. Soms wordt er afsluitend een gecicht gelezen. Maar je kunt heel goed in stilte komen en gaan. Voor wie wil is er na afloop gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen bij het theedrinken na. Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, wordt mensen gevraagd om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken. Bekijk de website van Stadsverlichting voor meer details: https://citiesoflight.org/?redirected=true&locale=nl

 
Hoe?

In huiskamers over de hele wereld wordt op elke tweede zondag van de maand tussen 20:00 en 21:00 uur gemediteerd. Daarnaast hebben sommige huiskamers hun eigen agenda en mediteren vaker. Mensen komen tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop van de meditatie gaan mensen vaak in stilte weer weg, maar er kunnen ook ervaringen worden uitgewisseld bij het theedrinken. Neem je eigen svp meditatie-kussen of -bankje mee.

 
Waar & Wanneer?

In de Flevopoort, de meditatieruimte van Mindfulness voor de buurt, Kramatplantsoen 101, postcode 1095LB, Amsterdam-oost.

 
Welke meditatie?

We mediteren 25 minuten in stilte (zazen), doen daarna 10 minuten loopmeditatie (kinhin) en sluiten af met weer 25 minuten zitmeditatie in stilte (zazen). 

 
Wat is Mindfulness voor de buurt? 

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociale mindfulness in Amsterdam-oost. Het wil de voordelen van mindfulness-meditatie delen met buurtbewoners. En wil haar bedoeling realiseren zonder gebruik van geld. Het buurtinitiatief werkt op basis van vrijwilligheid, hartelijkheid en betrokkenheid. Levensbeschouwelijk is Mindfulness-voor-de-buurt neutraal. Net als fietsen, breien of zwemmen wordt mindfulness als neutrale techniek gehanteerd. Wel heeft het buurtinitiatief twee humane doelen: 1) het bevorderen van de onderlinge verbondenheid in de wijk en 2) het bevorderen van de lichamelijke & geestelijke gezondheid. Hiertoe worden laagdrempelige mogelijkheden georganiseerd om mindfulness te (be)oefenen.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Mindfulness voor de Buurt weigert principieel geld te gebruiken.
Doelgroep
Alle volwassenen
Gestart op
zo 12 januari 2020
Beëindigd
zo 13 december 2020
E-mailadres
roycarton@gmail.com

Illustration