Activiteit

Stiltewandeling Flevopark

elke Donderdag   |   16:45 - 18:00 uur   |   Vertrekpunt: in Het Flevopark,...

Stiltewandeling Flevopark op donderdagmiddag 26 November van 16.00 uur - 17.00 uur. Uitleg en mindfulness-oefening is van 15.50-16.00 uur. De start van de wandeling is om 16.00 uur precies. Als de Corona-maatregelen het weer toelaten is er theedrinken-na voor wie dat wil van 17.00-17.15 uur. De vertrekplaats is bij de achterpoort / achtertuin van Proeflokaal ’t Nieuwe Diep, bij het bruggetje en de oude (Oeterwaler= Ottersdorper) vissershuisjes. Aan- of afmelden kan niet; wie aanwezig is, kan meedoen. De wandeling is niet zwaar. Je hoeft geen ervaring met mindfulness te hebben. De wandeling en de begeleiding zijn kosteloos. In het Flevopark maken we een rondje over verharde, onverharde en ongebaande paadjes. Soms verlaten we het Flevopark voor ‘een rondje Nieuwe Diep’. Maar komen altijd na ongeveer 1 uur weer op het vertrekpunt uit. Stevig schoeisel is een aanrader. Na afloop kan je in stilte vertrekken. Maar er is ook kort gelegenheid om ervaringen uit te wisselen bij het theedrinken na. Als het ’t Nieuwe Diep geopend is kunnen we gebruik maken van de toiletten. Onderweg zijn er geen andere sanitaire mogelijkheden dan de bossages. Het adres is: ’t Nieuwe Diep, Flevopark 13a, 1095KE A’dam. Je ziet het witte gebouw aan de overkant van de vijver als je vanaf de Insulindeweg door de grote poort (van Napoleon) het Flevopark in komt. Je kunt er niet met de auto komen. Te voet of per fiets natuurlijk wel. Tramlijn 3 en 14 hebben hun eindpunt aan de zijkant van het Flevopark. Bij bus 37 moet je uitstappen bij de halte Insulindeweg. Het is dan 5 minuten lopen. 

‘Mindfulness voor de buurt’ & 'Mediteren in Oost' maken stiltewandelingen in, bij en vanuit het Flevopark in A’dam-oost. Het hele jaar door. Elke week. In stilte, mindful wandelen 経行, is een intense ervaring. Want die stilte begint van binnen bij wie deelneemt. Tijdens het wandelen mág je dus wel praten, maar wìl je dit niet. De aandacht blijft gericht op hoe de voeten de aarde raken. Op het lichaam, op elkaar en op de omgeving. Door stille aandacht en aanwezigheid bij jezelf en al het leven om je heen, schep je gaandeweg ruimte in je hoofd. En kan je merken hoe de natuurlijke verbondenheid van lichaam, geest en omgeving zich herstelt. Stapsgewijs. Wie zo de stilte betreedt, wordt lichter, helderder, vrolijker. Sámen mindful wandelen intensiveert die ervaring. Omdat je dan deelgenoot bent van een groter energieveld aan geconcentreerde aandacht dan je ooit in je uppie kunt bereiken. Dat helpt om de wondere kant van het leven van veel dichterbij te ervaren dan gewoon. Er is voldoende mogelijkheid om hier en daar stil te staan. Om een moment aan de oevers van denken en voelen te verpozen. Wat rond te kijken. Zon, wind of kou te voelen op de huid. Er is geen haast. De weg is ons doel. Maar al te vaak gunnen we ons geen tijd voor dit soort dingen. Meestal zijn we druk met het afhandelen van lopende zaken. Gefocused op deadlines, deals of dates. Ongemerkt overgeschakeld op de automatische piloot. En zo missen we veel van de wondere kant van het leven. Samen mindful in stilte wandelen werkt inspirerend. Ontdekt het wonder. Verruimt, verdiept en verrijkt het leven. En het is super, súper gezond! Welkom!, hoi, Roy.

 https://youtu.be/T38UMbgum-k = vertrekplaats bruggetje

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Mindfulness voor de Buurt weigert principieel geld te gebruiken.
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum  do 5 november 2020
Gestart op
do 9 januari 2020
Eindigt
do 31 december 2020
Locatie
Vertrekpunt: in Het Flevopark, bij het bruggetje en de oude vissershuisjes, achter distilleerderij 't Nieuwe Diep, Flevopark 13-a. 1095KE, A'dam. Zie ook het filmpje voor vertrekplaats.
E-mailadres
roycarton@gmail.com
bijzonderheden
De stiltewandelingen gaan altijd door. Er is een Whatsapp-groep waar je je voor opkunt geven.