Activiteit

Super Sint Maarten Optocht

zondag 11 november 2018 , 18:45 - 20:15 uur

Op zondag 11 november wordt voor de achtste maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen! Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere wezens sluiten zich ook dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.

Dit jaar met muziek van Ritmo Percussion, Dakka Chrafoo, ACCU Fanfare en nog vele anderen.

Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretvormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.

Data volgen nog!

Op zondag 11 november vertrekken er om 19.00 op twee plekken in de buurt bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen.

Vanaf 19.00u lopen deze twee groepen vanaf het Ambonplein en vanaf het schoolplein van de Dapperschool elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein.

Wil je meehelpen?
We hebben plek voor kostuummakers, timmeraars, afwassers, op en af bouwers, flyeraars, muzikanten, regelaars, schminkers, dansers en acteurs.

Benieuwd hoe Super Sint Maarten eruit ziet? Klik hier voor de video!
https://vimeo.com/192662880


Praktische informatie:

Parade Indische Buurt

18.45 verzamelen op het schoolplein bij de As-siddieq school, Ambonplein

Parade Dapperbuurt
18.45 verzamelen op het schoolplein van de Dapperschool, Pieter Nieuwlandstraat 3.

19.00 Vertrek beide parades
20.00 Aankomst parade op het Ambonplein, start vuurshow


Super Sint Maarten kan plaatsvinden door ondersteuning van Stadsdeel Amsterdam Oost, Bja-COW Steunfonds, VSB Fonds, restaurant Thuskomme, BatjanBuren.

Andere locatie
De start van de parade in de Indische Buurt is op het Ambonplein. De start van de parade in de Dapperbuurt is op het schoolplein van de Dapperschool op de Pieter Nieuwlandstraat.
Kosten
Gratis

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Robert Pennekamp

toppers stuk voor stuk
za 10 november 2018 18:27
Wil je reageren? Meld je dan aan.