Persoon

Robert Pennekamp

Ondernemer
wie is Robert?

Getrouwd, geen kinderen

werk en hobbies

Beeldend Kunstenaar Robert Pennekamp . Meerdere disciplines (schilderen, conceptueeel, beelden, installaties, performance) en ook organisatie van kunst en community art projecten. Kijk maar even op de website

Creatief, trainer en brainstormer bij het Brainstormbureau  Ik geef trainingen, workshops, begeleid brainstormsessies en ontwikkel methoden en technieken van creatief denken.

omgeving

Het wordt teveel hipster, juppie en trendy. Huizen worden steeds voor duurder door verkocht. Ruimte voor creativiteit is belangrijk, maar dat zie ik niet meer. Kunstenaars, creatieven en kleine ondernemers verdwijnen. Het grote geld en de grote ketens nemen het over als we niet uitkijken. Meestal zijn de leuke creatieve plekken, de pareltjes en de noodzakelijke sfeermakers, de krenten in de pap, de lijm van de samenleving. de sju bij de aardappelen.  Of hoe je het dan ook wil noemen...   Stukjes rafelrand geven sfeer. Pareltjes. Vrijheid.  Ze zijn om zeep geholpen. Door speculatie, veel internationale vermogenden die hier willen wonen en de stad overnemen, wordt bijna alles hetzelfde, onleefbaar en onbetaalbaar. Je krijgt dat het geld regeert. De huizen prijzen schieten omhoog, leuke kleine winkeltjes verdwijnen, pizza, nutella en kaaswinkeltjes of coffeebarretjes nemen het straatbeeld over.  Snel stijgende huren voor winkeliers en ondernemers. Er komen dan nog weer eens meer toeristen en hotels... Amsterdam wordt onbetaalbaar voor de gewone  Amsterdammers, die moeten vluchten....naar Almere of naar Groningen... De kloof wordt groter. Meer diversiteit (sociaal, cultureel en maatschappelijk) is van belang voor de leefbaarheid.

de droom van Robert

Meer groen. Parken moeten groter  en groener. Veel meer bomen, bossen, heggen, groen. Parken en leuke rare plekken moeten blijven. Creatie van meer ruimte , meer diversiteit, ook in de openbare ruimte, meer oude gebouwen laten staan, niet alles volbouwen, of grijze blokkendozen neer pleuren, megalomane gebouwen ... maar nadenken... meer leegte, meer vreemde leuke, gekke, maffe, idiote, plekken, oude creatieve fabriekshallen en scholen laten staan of zet eens een compleet iets onzinnigs en onnutigs neer. Groots en meeslepend, maar compleet niet commercieel. Geef de ruimte aan creatieven, kleine bedrijfjes, kleine ondernemers terug. Niet iedere vierkante centimeter in de openbare ruimte willen invullen. Maar laat dingen leeg. Laat er iets bloeien, groeien. Zet er niks neer. Alles willen dicht timmeren met regelgeving en plannen maken lijdt tot een verstikkend en onleefbaar geheel. En dan heb je weer iets nodig om het "veilige gevoel" terug te brengen in een wijk. Dan bedoel ik niet geld uitgeven aan veiligheid in de vorm van meer verlichting lampjes en veiligheidscamera's en blauw op straat. Maar het kan door klein, knus, herkenbaar, lullig, kneuterig, lief, menselijk, rust, met aandacht, samen, iets laten groeien, maken, bouwen, met liefde of iets moois laten ontstaan.

email: - log in om het emailadres te zien -
telefoon: - log in om het telefoonnummer te zien -
Organisaties beheerd door Robert

GROEIMeevaART

Brainstormbureau

Organisaties waaraan Robert verbonden is

StreetsmArt M