Vacature / hulpvraag

Vacature: Buurtbeheerder Amsterdam Oost (4 uur per week, vrijwillige basis) bij Het Danspaleis

geplaatst op 12 april 18, 17:54 uur, door Cloë Petit

Eenzaamheid is een groeiend probleem in Nederland. Het Danspaleis gelooft dat muziek een rol kan spelen bij de aanpak van eenzaamheid.

Wij
In een veranderende maatschappij ligt eenzaamheid onder ouderen steeds vaker op de loer. Het Danspaleis biedt laagdrempelig de mogelijkheid ouderen te bereiken en hen in de maatschappij betrokken te houden. We geloven in de kracht van muziek, plezier en persoonlijke aandacht. We vormen daarin een schakel bij het activeren van ouderen door hen op een eenvoudige en effectieve manier te bereiken en te raken, en bieden de mogelijkheid tot een breder sociaal netwerk. Dansen doe je samen!

Het Danspaleis werkt met drie formules: Het Danspaleis als mini-evenement, een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen, De Muzieksalon, een muziekclub op huiskamerformaat in de buurt, en Een Praatje en een Plaatje, een mobiele huiskamerdisco waarin vrijwilligers een-op-een in gesprek gaan bij ouderen thuis. Deze drie formules werken gezamenlijk of los van elkaar om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Het Danspaleis is een organisatie met een vast team en een groeiende poule aan vrijwilligers (nu 250 landelijk). 

 

De functie

Bij Het Danspaleis willen we het ouderennetwerk in de buurten waar we draaien versterken. Daarom zijn we op zoek naar een Buurtbeheerder voor Amsterdam Oost. De Buurtbeheerder:

·       onderhoudt op een persoonlijke en enthousiaste manier contact met de oudere bezoekers van Het Danspaleis, zodat de persoonlijke band met het Danspaleis verder versterkt wordt en er een hechte ‘Danspaleis-club’ ontstaat. Dit is gerelateerd aan alle drie de formules.

Denk hierbij aan het versturen van uitnodigingen voor Danspaleizen, een kaartje bij bijzondere gebeurtenissen in iemands leven, maar ook een telefoongesprek wanneer iemand wat extra aandacht nodig lijkt te hebben;

·       ontmoet veel ouderen en kan hun behoefte koppelen aan de verschillende formules van Het Danspaleis;

·       bezoekt de Danspaleis-edities in Amsterdam Oost om persoonlijk contact te maken met vaste fans en nieuwe bezoekers;

·       houdt het contactenbestand up-to-date en vindt het leuk erover mee te denken hoe we een nog sterkere Danspaleis-community kunnen creëren.

Bij deze activiteiten wordt de Buurtbeheerder ondersteund door het team van Het Danspaleis.

 

Jij

Voor deze vacature zoeken we een positieve doorpakker die geduldig en tactvol is en het leuk vindt om iets extra’s te doen voor mensen.

Daarnaast:

•        heb je affiniteit en ervaring met ouderen;

•        is het belangrijk dat je het overzicht kan behouden en gestructureerd en zelfstandig te werk gaat;

•        wil je op vrijwillige basis werken;

•        heb je een kloppend hart voor het sociale werkveld waarin Het Danspaleis zich begeeft;

•        woon je in Amsterdam Oost en wil je graag inzetten voor je wijk;

•        een goed netwerk in de ouderensector is een pré.

 

Contact
Ben je enthousiast? Stuur dan vóór maandag 23 april een mail met je motivatie en cv naar Kim Zonneveld (kimzonneveld@hetdanspaleis.com).

ingangsdatum: Per direct
herhalend: 4 uur per week
beloning: Vrijwilligersvergoeding


Vraag gesteld door

Cloë Petit

Het Danspaleis