Vacature/hulpvraag

Lieve maatjes gezocht!

Geplaatst op 25 januari 2018, 14:29 uur
organisatie Stichting Prisma
contactpersoon Irene Willems

Je wordt coach van een buurtbewoner met een licht verstandelijke beperking. Onze deelnemers wonen zelfstandig in Amsterdam Oost. Je gaat samen leuke dingen doen in de buurt. Stap voor stap coach je jouw maatje bij het behalen van een doel. Bijvoorbeeld bij het contact maken met anderen, het vinden van een leuke activiteit en het ontdekken van iemands interesses en talenten.  Soms kan het ook gaan om iemand helpen om meer buiten te komen. We zoeken momenteel vooral vrouwelijke maatjes voor een aantal deelnemers! Maar mannen zijn natuurlijk ook welkom.

Wat verwachten we van je?

  • Je bent geduldig en vindt het leuk om mensen te helpen
  • Je hebt een positieve en enthousiaste houding
  • Je weet mensen te motiveren en kijkt naar hun mogelijkheden
  • Je werkt graag zelfstandig en neemt makkelijk initiatief
  • Je bent gemiddeld 2 uur per week beschikbaar

Wat maakt dit werk de moeite waard?

Je levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van eenzaamheid onder de doelgroep. Door jouw hulp gaat iemand meer de deur uit en wordt het zelfvertrouwen vergroot. Iemand kan nieuwe mensen leren kennen en nieuwe activiteiten ervaren waar hij/zij alleen niet naartoe durft. Je kunt dus veel voor iemand betekenen! Voor jou zijn er mogelijkheden je (verder) te ontwikkelen op het gebied van coaching en werken met de doelgroep.

ingangsdatum Per direct.
herhalend Wekelijks
beloning Bijzonder contact met bijzondere mensen Leuke trainingen op het gebied van coaching en de doelgroep Individuele begeleiding en maandelijks intervisie Reis- en onkostenvergoeding Werkervaring als coach Je wordt onderdeel van een enthousiast team van professionals en vrijwilligers
Illustration