Vacature / hulpvraag

Coach een buurtbewoner met een verstandelijke beperking!

geplaatst op 10 december 2017, 12:12 uur, door Stichting Prisma
organisatie Stichting Prisma
contactpersoon Irene Willems

Wat ga je doen?

Je wordt coach van een buurtbewoner met een licht verstandelijke beperking. Onze deelnemers wonen zelfstandig in Amsterdam Noord, Oost, West, Zuid of Zuidoost. Je gaat samen leuke dingen doen in de buurt. Stap voor stap coach je jouw maatje bij het behalen van een doel. Bijvoorbeeld bij het contact maken met anderen, het vinden van een leuke activiteit en het ontdekken van iemands interesses en talenten.

Wat verwachten we van je?

Je bent geduldig en vindt het leuk om mensen te helpen
Je hebt een positieve en enthousiaste houding
Je weet mensen te motiveren en kijkt naar hun mogelijkheden
Je werkt graag zelfstandig en neemt makkelijk initiatief
Je bent gemiddeld 2 uur per week beschikbaar

Tijdsinvestering

2 uur per week voor minimaal 6 maanden. Tijden/dagen zijn in overleg.

 
Wat maakt dit werk de moeite waard?

Je levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van eenzaamheid onder de doelgroep. Door jouw hulp gaat iemand meer de deur uit en wordt het zelfvertrouwen vergroot. Iemand kan nieuwe mensen leren kennen en nieuwe activiteiten ervaren waar hij/zij alleen niet naartoe durft. Je kunt dus veel voor iemand betekenen! Voor jou zijn er mogelijkheden je (verder) te ontwikkelen op het gebied van coaching en werken met de doelgroep.

Ja ik wil een buurtbewoner coachen!

Meld je aan met een korte motivatie en je cv bij onze vrijwilligerscoördinator Irene Willems. Zij neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je ook een introductiepakket waarin alle informatie staat over werken als vrijwilliger bij Prisma. Als vrijwilliger bij stichting Prisma moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. Na ondertekening van de vrijwilligersovereenkomst, waarin wederzijdse afspraken staan, kun je aan de slag!

ingangsdatum Per direct.
herhalend Wekelijks
beloning Bijzonder contact met bijzondere mensen Leuke trainingen op het gebied van coaching en de doelgroep Individuele begeleiding en maandelijks intervisie Reis- en onkostenvergoeding Werkervaring als coach Je wordt onderdeel van een enthousiast team van professionals en vrijwilligers