vacature / hulpvraag

Help de lieve Giny (55) uit de Indische buurt met het in kaart brengen van haar schulden! (SvO)

geplaatst op 6 juli 17, 11:48 uur, door Ida Bartelds

Ginny van 55 woont in de Indische buurt en is op zoek naar een financiële coach. Door een conflict op haar werk is ze een paar jaar geleden zonder baan komen te zitten. Toen ook nog haar beste vriendin overleed heeft ze de boel gelaten. Nu klimt ze weer langzaam uit het dal. Graag wil ze iemand om samen de post mee open te maken, betalingsachterstanden te regelen en instanties te bellen. Sta jij klaar om deze lieve dame weer een stapje verder te laten komen? 

1 op de 5 Amsterdammers leeft in armoede en die groep blijft maar groeien. Vooral in de stadsdelen Zuidoost, Noord en West. Van alle kinderen tussen de 10 en de 14 jaar groeit zelfs bijna 1 op de 3 op in een minimum huishouden. Organiseer jij je leven goed en je hebt je financiën op orde? Voor jou is dat misschien vanzelfsprekend maar wij zien dat als een talent. Een talent dat je kunt inzetten voor iemand met financiële problemen. Wij zoeken motiverende coaches die samen met onze klanten de administratie willen doornemen, overzicht kunnen creëren, goed kunnen luisteren en het leuk vinden om op financiële zelfredzaamheid te coachen. Wil jij samen brieven openen, rekeningen doornemen, iemand leren omgaan met geld en leren hoe eventuele toekomstige schulden voorkomen kunnen worden? Soms is de nood zo hoog dat we aan een vrijwilliger vragen elke week even langs te gaan voor de eerste paar weken, mensen hebben immers soms al maanden hun post niet meer geopend. Maar vaker is eens per twee weken langsgaan ruim voldoende.

Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en vindt mensen niet snel raar. Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl vind je een verrijking voor jezelf. Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren en heb je een stabiele persoonlijkheid. Je bent ouder dan 21 jaar en een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal zes maanden.

ingangsdatum: Meld je aan. Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Nadat je dit gesprek hebt gehad en het duidelijk is we met elkaar in dat zee gaan, krijg je een startbijeenkomst en een training aangeboden. Na de starbijeenkomst kun je direct aan de slag!
herhalend: Samen met jouw klant bepaal je de werktijden. Reken op een dagdeel per week/per 2 weken voor de periode van tussen een half jaar en een jaar.
beloning: Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie Goede begeleiding en intervisie Reiskostenvergoeding Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen Je maakt echt verschil in het leven van een ander


Vraag gesteld door

Ida Bartelds

Professional