Vacature/hulpvraag

Leraren voor mijn tienertweeling

Geplaatst op 13 november 2018, 15:04 uur

Mijn tienertweeling zit - met uitzondering van enkele maanden - eigenlijk al jarenlang thuis. Een trauma, dat toesloeg in september 2014 (het overlijden van hun Indiase moeder), nadat ons gezin net in Nederland was teruggekeerd voor een 'doorstart', na jarenlang India, triggerde een wellicht sluimerende onzekerheid, nog eens versterkt toen de kinderen in de puberteit kwamen, die ervoor zorgde dat ze zich in toenemende mate emotioneel onveilig voelden op (eerst de basis-, later op de middelbare) school. Mijn kinderen worden poliklinisch behandeld door schatten van therapeuten van de Bascule, maar moeten regelmatig onderwijs ontberen (het zijn zgn. 'thuiszitters').

Ik ben zelf als leerkracht basisonderwijs in staat geweest het basisschooldeel deels voor mijn rekenen te nemen (IVIO.nl deed de rest), maar nu ze in de middelbare schoolleeftijd zitten (ze zijn 3 november 15 geworden), hou ik het niet meer bij.

Ik zoek naar twee of drie leerkrachten - een voor bijvoorbeeld Nederlandse Taal/Spelling/Grammatica/Lezen/Begrijpendlezen (mijn kinderen zijn Engelstalig opgevoed, NL is hun tweede taal) en een voor wereldorientatie/aardrijkskunde/geschiedenis/biologie en een voor rekenen/wiskunde (ze hebben een behoorlijke leerachterstand hierin inmiddels).

Ik wil graag met de leerkrachten een plan uitstippelen om ervoor te zorgen dat als ze 16 geworden zijn, ze in elk geval in een MBO-opleiding (ze dromen van het MediaCollege om zo digital game developer of digital game artist te worden) kunnen instromen (schooljaar 2019-2020).

Hoe lastig het is om (t)huisonderwijs voor mekaar te krijgen, kun je hier lezen. Ik ben dan ook supergelukkig als het mij en mijn kinderen wel gaat lukken. Het is nog echt 'uncharted territory' in Nederland (en soms krijg je van de instanties zelfs het gevoel dat het 'illegal territory' is). Maar ik ben vastbesloten om te zoeken totdat ik vind. En ik zal vinden! 

Ingangsdatum
Z.s.m.
herhalend
Elke week een paar uur, verdeeld over 5 dagen, toewerkend naar elke dag een uur.
Beloning
Aanvankelijk: heerlijke koffie, iets lekkers erbij en lunch (als dat op prijs wordt gesteld). Ik ben aan het onderzoeken of er iets 'PGB-achtigs' kan worden aangeboord om de leerkrachten ook naar behoren te kunnen betalen.
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Usha Marhé

di 22 januari 2019 16:28
Beste Camille, heb je al een (gedeeltelijke) oplossing gevonden?

Camille van Neer

di 22 januari 2019 16:45
Hallo Usha, nee, nog niet. Om het op zijn Engels (onze voertaal thuis) te zeggen: 'but I am not pursuing it further at the moment'. De reden: ik heb met Samenwerkingsverband (SWV A'dam-Diemen), Leerplicht en GGD (Jeugdarts) afgesproken dat we nog EEN reguliere route gaan onderzoeken (ze vonden mijn o... lees meer