Project   

Kunst in de Buurt

A
Geplaatst op 23 juli 19, 23:12 uur

Kunst in de Buurt moet een 'artistieke hangplek' worden, waar je cursussen kunt volgen, informatie kunt brengen en halen over kunstactiviteiten en evenementen, maar ook gewoon lekker onderuitgezakt op een bankje de tijd kunt vergeten terwijl je in een kunstmagazine bladert of met een buurtgenoot een praatje maakt over een ophanden zijnde expositie van een buurtgenoot. Alles en meer is denkbaar en Kunst in de Buurt gaat ervan uit dat de buurt zelf (ook) ideeen zal aandragen over hoe dit nieuwe artistieke buurthuis in de Indische Buurt kan worden gebruikt. Dit alles in nauwe samenspraak of in sommige gevallen samenwerking met Buurtmuseum, met wie Kunst in de Buurt het pand aan de Zeeburgerdijk 116-118, in de volksmond straks 'De Zeeburger' geheten, gebruikt. 

Toelichting

Bedenker van het concept Camille van Neer (59) is beeldend kunstenaar (schilderen en tekenen) en geef al geruime tijd schilder- en tekencursussen in buurthuis Archipel aan het Makasserplein in de Indische Buurt. Hij geeft ook prive-les aan kinderen en ouderen bij hem thuis. Kunst in de Buurt wil de Zeeburger nadrukkelijk openstellen voor al diegenen die op een makkelijke en betaalbare manier hun liefde voor (het maken van) kunst zien opwakkeren of verdiepen door middel van schilder- en tekencursussen. Camille zal er zoveel en zovaak mogelijk proberen te zijn, zodat 'De Zeeburger' ook zoveel mogelijk 'open' is voor de buurt.

Gewenst resultaat Meer kunst in de (Indische) buurt, door de buurt en met de buurt
Kunst in de Buurt is een van de gebruikers van het nieuwe tijdelijke artistieke buurthuis voor kunst en historie, de Zeeburger.
In een fraaie atelieruimte worden straks cursussen tekenen en schilderen gegeven, aan jong en oud, voor mensen met en zonder ervaring.