Project in gebiedsplan 2019

Inloop en jongerenwijkcoach

Geplaatst op 26 november 2018, 08:47 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Samen met Streetsmart wordt in januari een plan gemaakt voor 2019, met daarin duidelijke afspraken over de verantwoording.

In de Makassarpleinbuurt organiseert stichting Streetsmart een goed lopende inloop. Daarnaast wordt er vanuit de inloop gewerkt met een jongerenwijkcoach. Deze coach helpt kwetsbare jongeren een stap te zetten. Dat kan zijn naar school, werk of stage. Maar het kan ook zijn dat de jongeren daar nog niet klaar voor zijn en dat ze via de jongerenwijkcoach naar proffesionele hulpverlening door verwezen worden.

Gewenst resultaat 
Een laagdrempelige plek bieden voor kwetsbare jongeren in de buurt. En een vertrouwenspersoon voor jongeren in de buurt die de jongeren verder kan helpen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Alle kinderen en jongeren in de Indische Buurt ontwikkelen hun talenten en interesses (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Martine Koehein

Project volgens planning

De inloop van Streetsmart is sinds 2019 gehuisvest aan de Molukkenstraat. Deze locatie is groter dan de ruimte die de inloop had in de Niasstraat. Deze grotere ruimte, maar ook de aard van de ruimte zorgt ervoor dat er meer organisaties gebruik maken van de inloopruimte. Ook is Streetsmart gestart ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Karen Soeterik

Project volgens planning

De inloop loopt volgens planning. Elke dinsdagavond kunnen jongeren hier terecht. Street Smart werkt goed samen met andere partners in de buurt en functioneert als belangrijke schakel naar de formele hulpverlening.
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Felice Gaughan

ma 26 november 2018 16:11
Ja: Belangrijk om laagdrempelige ondersteuningsmogelijkheden voor jongeren te hebben.

Anouar Yacoubi

ma 3 december 2018 14:02
Laat deze organisatie vooral samenwerken met het Jongerenpunt van stadsdeel Oost (WPI). Een wisselwerking zorgt voor een goede samenwerking want ten goede komt voor de jongeren.