Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Buurteconomie Indische buurt bevorderen: werkzoekenden in contact brengen met ondernemers

Geplaatst op 31 oktober 2018, 14:13 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt


ARGUMENTATIE:
In het gebiedsplan zijn verschillende initiatieven ingediend voor de koppeling tussen werkzoekende en werkplekken in de buurt. Voor deze verschillende initiatief aanvragen nemen wij één algemene activiteit met een budget op. Wij willen de verschillende initiatiefnemers stimuleren om samen te werken op het gebied van de bemiddeling naar werk en zullen hierin een keuze moeten maken. Daarnaast zijn wij van plan de initiatieven te koppelen aan het programma van de Initiatiefgroep 'Samen Vooruit' die deze koppeling ook op de agenda heeft staan.

LEES VERDER: Koppeling werk en werkzoekende

In een serie van 4 bijeenkomsten (halve dagen) Ondernemers in de Indische buurt in contact brengen met werkzoekers in de Indische buurt. Ondernemers geven korte presentaties over wie zij zijn en welke vacatures zij hebben, werkzoekers worden door middel van Netwerkgesprekken gekoppeld aan ondernemers. Bij 1 van deze bijeenkomsten gaan werkzoekers ook bedrijfsbezoeken brengen.

Toelichting

Stichting Werken voor Elkaar heeft meer dan 3 jaar ervaring in het organiseren van netwerkbijeenkomsten, workshops en speciale 7 weken durende programma's "Werkestafette" om werkzoekers in contact te brengen met organisaties en ondernemingen. Het Werkestafette programma wordt altijd hgehouden in De Meevaart.

Gewenst resultaat Vervullen van vacatures bij ondernemingen en organisaties in Amsterdam Indische buurt, door werkzoekers uit Amsterdam Indische buurt
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Minder armoede en werkloosheid in de Indische Buurt (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 5.000,00
Deel dit:
1 reactie

Marc Janssens

Ja: Goed om mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen
ma 19 november 2018 10:38
Wil je reageren? Meld je dan aan.