Project in gebiedsplan 2019

Groenstrook Valentijnkade

Geplaatst op 29 oktober 2018, 17:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Dit initiatief leidt tot verbetering van inrichting en gebruik van de groenstrook langs de Valentijnkade. Aandachtspunts is dat deze groenstrook onderdeel is van een waterkering en in beheer bij Waternet. Een voorstel voor aanpassingen zal door hen goedgekeurd moeten worden.

De groenstrook langs de waterkant van de Valentijnkade (vanaf de Molukkenstraat tot de Celebesstraat) heeft een opknapbeurt nodig.
Het geheel maakt nu een verloederde indruk, terwijl het aan de andere kant van het spoor (richting Watergraafsmeer) een prachtige boulevard is.

Het plaatsen van een aantal nieuwe bankjes zou een enorme vooruitgang zijn. Ook is de begroeiing langs de kant erg verwilderd, en waar eens gras groeide zitten vele kale plekken.

Gewenst resultaat 
Een fijne plek die door alle buurtbewoners als recreatiestrook kan worden gebruikt. Een mooie plek om op uit te kijken, een wandeling te maken, een boek te lezen of met elkaar een praatje te maken. Een plek waar de buurt elkaar ontmoet.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Betrokkenheid van bewoners en ondernemers bij meer groen in de Indische Buurt (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Martine Koehein

Project volgens planning

0
Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

Project achter op planning

Begin 2020 worden de puntjes op de i gezet van het plan voor een upgrade van de groenstrook langs de Valentijnkade (tussen Celebesstraat en Molukkenstraat). Bewoners wensen een aantrekkelijkere plek om te kunnen zitten, met kleurrijke beplanting die insecten en bijen aantrekt. Dit wordt in het voorj...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 18 reacties

Anne-Marie Noten

wo 31 oktober 2018 08:44
Ja: Het zou een fijn parkje zonder hondepoep moeten zijn, met veel groen, waar je in de zon kunt zitten en spelen met je kinderen

Milou van Hout

do 1 november 2018 13:52
Ja

Eva ter Borg

za 3 november 2018 10:40
Ja

Ed Res

zo 4 november 2018 10:11
Ja

bericht verwijderd