Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Behoud Flevoparkbad en Flevopark

Geplaatst op 27 oktober 2018, 12:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Dit is geen project maar een oproep, die de scope van het gebiedsplan overstijgt. Wij zullen contact opnemen met de indiener en zorgen dat de indiener de zorgen en ideeën op de juiste tafel en op het juiste moment kan agenderen. Daarbij blijven wij vanuit het stadsdeel de ontwikkelingen rond dit gebied nauwlettend volgen en ook aandringen op participatie met de bewoners van dit gebied en gebruikers van deze voorzieningen.

Er zijn plannen om het Flevoparkbad en Flevopark fors in te perken voor een tramremise en een binnenbad. Mijn prioriteit: behoud gebied Flevoparkbad en Flevopark.

Voorstel:

1 Verwijderen campinguitbreding op Flevoparkgebied en teruggave van dit veld aan ligweide van Flevopark. 

2 Een tramremise op Zeeburgereiland in plaats van op het terrein van het Flevoparkbad en Flevopark. 

3 Een eventueel binnenbad alleen plaatsen als dit niet ten koste gaat van buitenbaden of ligweides. Het zou geplaatst kunnen worden op het terrein van de huidige tramhalte van tram 3 en 14 met zoveel mogelijk van het gebied onder de Amsterdamsebrug eraan toegevoegd. De ingang van het zwembad zou dan onder de brug door aan de kant van de Zeeburgerdijk geplaatst kunnen worden of daar waar nu de tramhalte is.

Toelichting

Een tramremise zou nodig zijn als er in de toekomst tramlijnen van de Indische buurt over of onder het Amsterdam Rijnkanaal naar Zeeburgereiland doorgetrokken worden. Een tramremise op Zeeburgereiland ligt dan veel meer voor de hand. Bij het doortrekken van de tramlijnen 3 en 14 zou de huidige tramhalte voor het zwembad verplaatst moeten worden. Hier zou ruimte vrijkomen.

Een binnenbad zou nog meer bezoekers naar het bad trekken, óók naar het buitenbad. Dit mag dus niet ten koste gaan van de huidige buitenbaden of ligweide. Een binnenbad zou alleen op nieuw terrein geplaatst kunnen worden, zoals het terrein van de huidige tramhalte en zoveel mogelijk gebied onder de Amsterdamsebrug. Hiermee zou ook het gebied onder de Amsterdamsebrug optimaal benut kunnen worden. Als dit niet mogelijk is moet het binnenbad elders (bijvoorbeeld op Ijburg) geplaatst moeten worden.

Het Flevoparkbad is een drukbezocht buitenbad met een jaarlijkse toename van bezoekers. In de toekomst worden nog meer bezoekers verwacht door verdere bewoning van Zeeburgereiland en Ijburg. Er is dus juist behoefte aan uitbreiding van het buitenbad. Er zal ook steeds meer behoefte zijn aan groen, en dus niet aan een inkrimping van het Flevopark. Teruggave van het campinggedeelte in het Flevopark aan de ligweide van het Flevoparkbad is nodig. Ook toeristen maken in toename gebruik van het buitenbad, het is dus in ieders belang het buitenbad aantrekkelijk te houden.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Behoud van Flevoparkbad en Flevoparkbad. Aanleg van binnenbad niet ten koste van buitenbaden of ligweide Flevoparkbad. Voorkomen van tramremise in Flevopark.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Meer mensen maken gebruik van het Flevopark, waarbij de ecologische waarde van het park behouden blijft (?)
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 10 reacties

Juully Ruyters

vr 16 november 2018 19:25
Ja: Het is zon mooi bad en het is zo goed dat hier iedereen gebruik van kan maken in de zomer. Ook mensen en kinderen met een lager inkomen. Het was deze zomer echt zo belangrijk is het warme amsterdam. Ik zeg doen!!!

Ad Tiggeler

vr 16 november 2018 20:19
Ja: nee

Sandra de Weijze

vr 16 november 2018 22:00
Ja

Rachid Achefay

za 17 november 2018 16:10
Ja

Jan Benjamens

do 22 november 2018 15:25
Ja: Het Flevopark én het daarin liggende Flevobad worden in alle verkoopbrochures voor de uitbreidingslocaties rond de Indische buurt terecht als aantrekkelijk voor de toekomstige nieuwe bewoners aangeduid. De kwaliteit en omvang van het groene gebied zou, gelet op de grote toename nu en in de toekomst... lees meer