Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019   

Behoud Flevoparkbad en Flevopark

A
geplaatst op 27 oktober 18, 12:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2019 - Indische buurt, maar is niet opgenomen

ARGUMENTATIE: Dit is geen project maar een oproep, die de scope van het gebiedsplan overstijgt. Wij zullen contact opnemen met de indiener en zorgen dat de indiener de zorgen en ideeën op de juiste tafel en op het juiste moment kan agenderen. Daarbij blijven wij vanuit het stadsdeel de ontwikkelingen rond dit gebied nauwlettend volgen en ook aandringen op participatie met de bewoners van dit gebied en gebruikers van deze voorzieningen.

Er zijn plannen om het Flevoparkbad en Flevopark fors in te perken voor een tramremise en een binnenbad. Mijn prioriteit: behoud gebied Flevoparkbad en Flevopark.

Voorstel:

1 Verwijderen campinguitbreding op Flevoparkgebied en teruggave van dit veld aan ligweide van Flevopark. 

2 Een tramremise op Zeeburgereiland in plaats van op het terrein van het Flevoparkbad en Flevopark. 

3 Een eventueel binnenbad alleen plaatsen als dit niet ten koste gaat van buitenbaden of ligweides. Het zou geplaatst kunnen worden op het terrein van de huidige tramhalte van tram 3 en 14 met zoveel mogelijk van het gebied onder de Amsterdamsebrug eraan toegevoegd. De ingang van het zwembad zou dan onder de brug door aan de kant van de Zeeburgerdijk geplaatst kunnen worden of daar waar nu de tramhalte is.

Toelichting:

Een tramremise zou nodig zijn als er in de toekomst tramlijnen van de Indische buurt over of onder het Amsterdam Rijnkanaal naar Zeeburgereiland doorgetrokken worden. Een tramremise op Zeeburgereiland ligt dan veel meer voor de hand. Bij het doortrekken van de tramlijnen 3 en 14 zou de huidige tramhalte voor het zwembad verplaatst moeten worden. Hier zou ruimte vrijkomen.

Een binnenbad zou nog meer bezoekers naar het bad trekken, óók naar het buitenbad. Dit mag dus niet ten koste gaan van de huidige buitenbaden of ligweide. Een binnenbad zou alleen op nieuw terrein geplaatst kunnen worden, zoals het terrein van de huidige tramhalte en zoveel mogelijk gebied onder de Amsterdamsebrug. Hiermee zou ook het gebied onder de Amsterdamsebrug optimaal benut kunnen worden. Als dit niet mogelijk is moet het binnenbad elders (bijvoorbeeld op Ijburg) geplaatst moeten worden.

Het Flevoparkbad is een drukbezocht buitenbad met een jaarlijkse toename van bezoekers. In de toekomst worden nog meer bezoekers verwacht door verdere bewoning van Zeeburgereiland en Ijburg. Er is dus juist behoefte aan uitbreiding van het buitenbad. Er zal ook steeds meer behoefte zijn aan groen, en dus niet aan een inkrimping van het Flevopark. Teruggave van het campinggedeelte in het Flevopark aan de ligweide van het Flevoparkbad is nodig. Ook toeristen maken in toename gebruik van het buitenbad, het is dus in ieders belang het buitenbad aantrekkelijk te houden.

Gewenst resultaat Behoud van Flevoparkbad en Flevoparkbad. Aanleg van binnenbad niet ten koste van buitenbaden of ligweide Flevoparkbad. Voorkomen van tramremise in Flevopark.
Bijdrage aan de prioriteiten: Sorry, there was an error on this page.