Project in gebiedsplan 2019

Community Solutions

Geplaatst op 25 oktober 2018, 20:39 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Project wordt opgenomen maar met een lager bedrag dan was aangevraagd. Reden is dat er al meer in 2018 uitgevoerd en ook gefinancierd is dan voorzien was toen dit werd aangevraagd voor het gebiedsplan.

Wat zal er gebeuren als grote bedrijven, bewonersorganisaties en ervaringsdeskundigen samen werken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen in Amsterdam Oost? Wat zal er gebeuren als deze mensen elkaar echt leren kennen en al hun kennis, ervaring, middelen, geld en netwerk bij elkaar brengen met één doel:

Het oplossen van het maatschappelijke probleem.

Community Solutions is een project van Nulpunt Org. en DreamSupport.
Wij willen in 2019 een levens veranderende ervaring organiseren in Amsterdam Oost voor bewonersorganisaties, ervaringdeskundigen en grote bedrijven. 

De bewonersorganisaties, ervaringsdeskundigen en de bedrijven werken een jaar lang intensief samen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Zowel de ontwikkeling van het idee, de planvorming en de uitvoering wordt in co-creatie uitgevoerd. Hierbij is er nonstop online en offline support aanwezig.

Samen werken we aan de oplossing voor het maatschappelijke probleem in de wijk. Een oplossing die:

- de basis heeft liggen in het echt leren kennen van elkaar en elkaars leefwereld
- financieel duurzaam is
- een sterke bedrijfsvoering kent waarmee alle partijen (financieel en maatschappelijk) winst kunnen maken
- zorgt voor actie en zichtbaar resultaat in de wijk

Toelichting

JAARLIJKSE AANPAK

Nulpunt Org. en Dreamsupport willen hett project eenmaal per jaar gaan draaien. Alleen het eerste jaar wordt er een financiele bijdrage gevraagd bij Stadsdeel Oost. Daarna kan het project financieel zelfstandig te draaien. Op deze wijze zorgen we samen met de bewonersorganisaties en ervaringsdeskundigen uit de wijk dat er een samenwerking met grote bedrijven op gang wordt gebracht die de slagkracht van bewoners enorm vergroot.

Gewenst resultaat Brug slaan tussen bewonersorganisaties, ervaringsdeskundigen en grote bedrijven zodat maatschappelijke problemen in Amsterdam Oost beter, sneller en vooral (financieel) duurzaam worden opgelost doordat kennis, ervaring, middelen, geld en netwerk worden uitgewisseld.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Kansrijke bewonersinitiatieven krijgen de ondersteuning om zich te ontwikkelen tot krachtige initiatieven in de buurt (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 10.000,00 - Er wordt een bedrag aangevraagd bij Stadsdeel Oost en bij de deelnemende bedrijven.
Deel dit:
2 project-updates

Martine Koehein

18-sep-2019 21:55
Anders

Begin 2019 is een vervolg gegeven aan het project 'Community Solutions' dat al in 2018 was gestart. Dit is met begin 2018 afgerond. Het vervolg dat daarna is opgezet liep niet zoals gehoopt. De projectleider heeft in overleg met het gebiedsteam een andere invulling aan gegeven. De projectleider is n Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

14-feb-2020 11:26
Project volgens planning

Er zijn in de afgelopen maanden vele gesprekken geweest met zowel de bewoners, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties, scholen, de woningbouwcorporaties, de HvA en gemeente Amsterdam. De input uit de gesprekken hebben geleid tot de invulling van de 3 pilots. Voor elke pilot ligt er een Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
7 reacties

Aura de Klyn

Ja
vr 26 oktober 2018 09:51

Fanneke Verhallen

Ja
zo 28 oktober 2018 17:22

wietske Bijl

Ja
ma 29 oktober 2018 10:24

Rens van der Linden

Welk maatschappelijk probleem?
ma 29 oktober 2018 13:51

Aura de Klyn

Hoi Rens,
Dank je wel voor je vraag! Als we het project gaan uitvoeren dan gaan we in gesprek met de bewonersorganisaties in de wijk. Wij inventariseren eerst welke maatschappelijke problemen er leven en waar een (financieel) duurzaam antwoord op moet komen. Dan maken we een match met bedrijven Lees meer
wo 31 oktober 2018 10:43

Felice Gaughan

Ja: Goed om hierbij gebruik te maken van het potentieel van bedrijven.
ma 26 november 2018 16:19
Wil je reageren? Meld je dan aan.