Project in gebiedsplan 2019

Buurtgids verwelkomt (nieuwe) bewoners

Geplaatst op 22 oktober 2018, 13:08 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Deel van de kosten voor de Buurtgids worden gedekt vanuit de basisvoorzieningen van stadsdeel Oost.

Een lokale gids zorgt ervoor dat (nieuwe) bewoners elkaar, de buurt, lokale ondernemers en buurtinitiatieven leren kennen door middel van een gezamenlijk rondwandeling. Deze wandeling vindt éénmaal per maand plaats. De nieuwe bewoners worden vanuit de gemeente uitgenodigd voor de tour. De behoeften en krachten van (nieuwe) bewoners kunnen zo snel mogelijk worden omgezet in actie/energie voor de buurt. Gebasseerd op ervaring uit in 2017 is gebleken dat 1 op de 5 mensen zich daadwerkelijk voor de buurt gaat inzetten. In 2018 hebben we 12 groepen mensen rondgeleid. Dit heeft veel nieuwe contacten en acties opgeleverd. 


Buurtgids streeft naar leefbare buurten en wijken, waarin zowel oude als nieuwe bewoners zich thuis voelen en participeren naar hun beste vermogens. Wij willen mensen samen brengen om zo het onderling vertrouwen te vergroten en problemen in de toekomst voor te zijn.
Bekijk de video van de eerste tour in de Indische Buurt via www.buurtgids.nl

Gewenst resultaat (nieuwe) buurtbewoners beter en sneller kennis laten maken met de buurt zodat zij zich welkom voelen. Hiermee creëren we kansen voor deze mensen om actief te worden in de buurt en voor de lokale initiatieven om zichzelf aan zoveel mogelijk (nieuwe) mensen te presenteren en hun hulpvragen uit te zetten.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Er zijn minder spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 5.000,00 - Er is per jaar €7.000 nodig om de twaalf tours te coördineren. Dit bestaat uit het onderhoud van het reserveringssysteem en contact met de deelnemers, gidsen en initiatieven. Het team bestaat uit vrijwilligers en betaalde krachten.
  • Stadsdeel: 2.000,00 - Voor de Buurtgids is €2.000,- is opgenomen in de basisvoorzieningen.
Deel dit:
2 project-updates

Annemarie van der Veen

4-jul-2019 10:52
Project volgens planning

Na de mooie resultaten in 2018 zijn we met Buurtgids in 2019 ook weer van start gegaan met het geven buurttours in de Indische Buurt. Tot dusver zijn er 3 tours geweest, er volgen dit jaar nog zes.

We waren positief verrast over hoe snel de tours vol zaten, zelfs zo vol dat we tijdens het IB festi...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Annemarie van der Veen

17-dec-2019 09:52
Project achter op planning

We hebben in 2019 9 tours georganiseerd in deze buurt. Er is een heel enthousiast buurtgidsencollectief dat met heel veel plezier alle buren rondleid. Ze hebben twee verschillende tours ontwikkeld. Daarbij bezoeken ze altijd een aantal initiatieven in de buurt. Er zijn in 2020 nog 3 tours. Nadat de Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
3 reacties

jakoba drenth

Ja: Wij hebben er echt veel van geleerd en het was gezellig.
do 25 oktober 2018 10:59

jakoba drenth

Ja: Wij hebben de buurt een beetje leren kennen door de buurtwandeling en we zouden zo op een tweede gaan omdat andere vrijwillegers andere dingen aan wijzen als hun favoriet.
vr 16 november 2018 22:53

Felice Gaughan

Ja: Goede en leuke manier om (nieuwe) bewoners kennis te laten maken met wat er allemaal is in de buurt en hen te stimuleren om actief een bijdrage te leveren aan een initiatief dat aansluit bij hun interesses.
ma 26 november 2018 16:25
Wil je reageren? Meld je dan aan.