Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project in gebiedsplan 2019   

Uitbreiding Brasserie de Flevopoort naar buurtfunctie

A
Geplaatst op 19 oktober 18, 14:23 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

Medio 2018 is het nieuwe restaurant en supermarkt in de Flevoflats geopend. Met behulp van subsidiëring van het Stadsdeel kunnen bewoners hier voor 5,- een warme 3-gangen maaltijd nuttigen. De bewoners van de Flevoflats maken hier goed gebruik van. Het restaurant kan ook door bewoners in de buurt bezocht worden. De bekendheid van het restaurant in de buurt is nog niet groot. Om de levensvatbaarheid van het restaurant te borgen moet de buurtfunctie van het restaurant in 2019 verder uitgewerkt worden. Een bouwkundige ingreep om te komen tot een volwaardig Buurtrestaurant ingreep kan hiervoor noodzakelijk zijn.

Gewenst resultaat Het restaurant moet ook zonder de subsidie van het stadsdeel en financiële ondersteuning van Ymere levensvatbaar zijn.
Eind 2019 moet Brasserie De Flevopoort een buurtrestaurant zijn waar alle bewoners uit de buurt een gezonde en lekkere maaltijd kunnen nuttigen. De huurder moet eind 2019 zelfstandig kunnen draaien.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Alle ouderen nemen deel aan het maatschappelijk leven (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 6.000,00

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

ellen menning

Project achter op planning

Het restaurant loopt door de weeks redelijk goed.De bewoners van de Flevoflats eten regelmatig s avonds in het restaurant. De buurtbewoners weten het restaurant nog niet zo goed te vinden. Hiervoor zijn we in overleg met de huurders en een ontwerpster om meer bekendheid aan het restaurant in de buur Lees meer
1-jul-2019 10:11

Martine Koehein

Project volgens planning

Project loopt volgens planning.
14-feb-2020 11:04
2 reacties

Menno de Vries

Ja
23-okt-2018 17:14

Gerda Spruit

Ja mits...: Ja, NATUURLIJK moet het restaurant er ook voor buurtbewoners zijn. Als IJmere en het Amsterdams krantje afdeling Oost dat 1 keer publiceren is dat wel gefikst. Maar tot nu toe was nooit een gebrek aan bouwkundige aanpassing een probleem. Wel een serie verliesdraaiend restaurants en slechte koks. Nu Lees meer
25-okt-2018 12:58
Wil je ook reageren? Meld je dan aan