Project in gebiedsplan 2019

Aandacht voor ouderen

Geplaatst op 17 oktober 2018, 09:46 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

Het aantal ouderen in de Indische Buurt neemt sinds enkele jaren toe. Onder deze groep blijken eenzaamheid, beperkte mobiliteit en het gevoel weinig regie te hebben over het eigen leven belangrijke thema's zijn. In een sterk geïndividualiseerde samenleving is het van belang om juist deze inwoners extra te ondersteunen.

Voor ouderen die minder mobiel raken en geen familie in de buurt hebben, is steun van buurtgenoten, ondernemers en (informele) zorgverleners welkom. Dit project dient eraan bij te dragen dat ook de ouderen volop mee kunnen doen in de buurt.

Gewenst resultaat 
- Ouderen ervaren meer regie over hun eigen leven.
- Er is minder eenzaamheid onder ouderen.
- Ouderen staan in verbinding met de buurt.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Alle ouderen nemen deel aan het maatschappelijk leven (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Bryan Scheerhoorn

Project volgens planning

In de periode van september t/m december 2019 vindt het studentenproject 'Ouderen in Amsterdam Oost' plaats. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost, de Hogeschool van Amsterdam en Academie van de Stad. In deze periode doen studenten aan de Hogeschool van Amsterd... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Bryan Scheerhoorn

Project afgerond

Het afgelopen jaar hebben studenten van de Hogeschool van Amsterdam onderzoek verricht naar de aansluiten van de sociale voorzieningen bij ouderen met een migratieachtergrond. Deze resultaten worden meegenomen bij de realisatie van sociale voorzieningen in de buurt.
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

jakoba drenth

vr 16 november 2018 22:57
Ja: Als je niet meer de deur uit kan komen is het superfijn dat andere mensen je benen kunnen zijn. En de eenzaamheid wordt daardoor ook minder, denk ik.

Felice Gaughan

ma 26 november 2018 16:37
Ja