Project in gebiedsplan 2019

Super Sint Maarten Lichtjesoptocht

Geplaatst op 16 oktober 2018, 17:51 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:
Financiering voor de helft vanuit het gebiedsplan, de andere helft vanuit het Coalitiebudget Indische Buurt.

Super Sint Maarten is een lichtjesoptocht in de Indische Buurt die al sinds 2011 georganiseerd wordt. Met de parade brengen we het feest van het licht en delen naar de Indische Buurt en vieren dit met veel muziek, bijzondere, magische, sprookjesachtige lichtsculpturen en kostuums, vuur en vele buurtbewoners.

Elk jaar vindt de parade plaats op 11 november vanaf het Ambonplein.
Om de spetterende optocht voor te breiden werken we samen met minstens 25 organisaties uit de buurt die allemaal bijdragen aan het feest. Zo maken we met onder andere de kinderen op de basisscholen in de buurt lampions, met ouderen grote lichtsculpturen en werken de jongeren mee in de muziekbands en met het beveiligen van de optocht. Zo wordt het een parade door en voor de buurt!

Gewenst resultaat ? Super Sint Maarten is een project waarbij bewoners op een positieve en ongedwongen manier in aanraking komen met mensen uit verschillende culturen, achtergronden en leeftijden.
?? Door de ontmoetingen, positieve sfeer en de samenwerkingen wordt de sociale cohesie, participatie en het eigen initiatief in de wijk vergroot
?? Extra aandacht en energie gaat naar het betrekken van special doelgroepen als jongeren, en mensen met een psychatrische of verslavingsachtergrond?
? Buurtbewoners worden geactiveerd, ingezet en nemen een deel van de organisatie op zich.?
? Door een langdurig voortraject en de parade zelf komen mensen in aanraking met muziek, beeldende vormgeving en theater. Talent kan zich verder ontwikkelen. Via deze kunstvormen worden hen vaardigheden bijgebracht, niet alleen creatieve vaardigheden maar vooral samenwerken, delen en jezelf open stellen.?
? Het thema ‘delen’ wordt gebruikt en uitgedragen binnen het concept van de parade.?
? Binnen het traject van de parade worden kwaliteiten en talent van buurtbewoners ontdekt en gebruikt. De optocht zelf is het uiteindelijke podium waarop al dit talent zich kan presenteren op een veilige en bijzondere manier.
?? Mensen worden letterlijk en figuurlijk onderdeel van een grote, positieve groep die een bijzondere ervaring, de optocht, deelt.
?? Samenwerkingen tussen verschillende, cultureel diverse organisaties en verenigingen in de buurt worden gestimuleerd.?
? We creëren een langdurige buurttraditie die elk jaar een stukje groeit en meer draagvlak en verdieping krijgt binnen de buurt.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Er zijn minder spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen (?)
Financiële dekking:
  • Stadsdeel: 4.500,00 - Financiering vanuit coalitiebudget Indische Buurt
  • Gebiedsbudget: 4.500,00
Deel dit:
2 project-updates

Nina Pretvormer

29-jun-2019 12:12
Project volgens planning

Wij zijn op dit moment bezig met het vormgeven en organiseren van het initiatief en het benaderen van organisaties en buurtbewoners. Ook werken we aan het duurzamer maken van de lichtkostuums. Daarnaast hebben we inmiddels de financiering rond dus kunnen we weer een prachtige editie organiseren van Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Nina Pretvormer

19-dec-2019 15:05
Project volgens planning

In november vierden en organiseerden we de negende editie van Super Sint Maarten in de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Hierbij een korte samenvatting van de parade-avond op 11 november 2019. Al weken was het behoorlijk regenachtig in Nederland. Onderweg door de Indische Buurt trotseerden we vana Lees meer

0

Open de update in eigen pagina
6 reacties

Septimia Kuhlmann

Ja
di 16 oktober 2018 17:58

Galit Saporta

Ja
vr 19 oktober 2018 09:45

jakoba drenth

Ja: Nog een goed project om de saamhorigheid van de buurt te versterken.
do 25 oktober 2018 11:03

Aura de Klyn

Ja
vr 26 oktober 2018 10:21

Tanja van Nes

Ja
wo 14 november 2018 17:48
Wil je reageren? Meld je dan aan.