Project   

Wijkkunde

J
V
geplaatst op 9 april 18, 13:56 uur

Wat is Wijkkunde?

Heb je een idee voor de buurt of wil jouw stichting een nieuwe activiteit starten? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken van je plan, het betrekken van buurtbewoners of de financiering?

Misschien heb je dan al wel eens contact gehad met Erik van Civic, met Kay of Esra van het Profi-Leerbureau of met Sacha van het Stadsdeel. Of heeft Shazia van Buurthuis Archipel of Pierre van het Blauwe Huis je eens op weg geholpen om iets nieuws te starten. In Wijkkunde wordt alle kennis en ervaring van deze mensen en organisaties gebundeld, zodat jij sneller geholpen wordt bij je initiatief.

Alle ideeën, hoe klein of pril ook, krijgen binnen Wijkkunde een podium, een klankbord en passende ondersteuning. Wijkkunde verlaagt de drempel om van een idee naar initiatief te komen en zorgt dat de vaart erin komt en blijft. Het is een platform waar initiatiefnemers, bewoners en professionals bij elkaar komen om van elkaar te leren over het werken in de wijk.

Wat gaan we doen?

Voordat je start met je activiteit of subsidieaanvraag krijg je de kans om tijdens een Wijkkunde-gesprek je idee te delen met professionals en (mede)bewoners in de wijk. We kijken samen wat jij nodig hebt om verder te kunnen en wie jou daar het beste bij kan helpen. Zodat jouw initiatief én de buurt er beter van wordt!

Oproep!

Lijkt je dit leuk om te doen? Meld je dan aan voor een Wijkkunde-gesprek via Lisa Franke, of door onder dit bericht een reactie achter te laten. De Wijkkundegesprekken zijn op de laatste dinsdag van de maand, exacte data volgen snel. De eerstvolgende gesrpekken zijn: dinsdag 28 mei, 25 juni, 27 augustus tussen 16 en 18 uur, De Meevaart, Balistraat 48.

Wijkkunde is een initiatief van:

Indische BuurtBalie
Civic
Profi-Leerbureau
BOOT
Starters4Communities 
Stadsdeel Oost
 

Documenten
Foto