Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018   

Kinderopera De Vuurpijl door en voor kinderen in de buurt

A
geplaatst op 6 oktober 17, 21:25 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Deze kinderopera vertelt het verhaal van een vuurpijl. Het is speciaal geschreven voor kinderen die aangesloten zijn bij Klassiek rondom de Klas http://klassiekrondomdeklas.nl/. Dit is een burgerinitiatief dat buiten schooltijd muziekles en koorles verzorgt aan ruim 80 basisschoolkinderen in de Indischebuurt. Deze kinderen willen heel graag de kinderopera De Vuurpijl samen instuderen en op het toneel brengen in de NedPho koepel aan het Obiplein voor iedereen in de buurt. Veel ouders en andere vrijwilligers willen deze uitvoering van De Vuurpijl mogelijk maken. Ook het Nederlands Philharmonisch Orkest wil de kinderen hierbij ondersteunen.

Toelichting:

De Vuurpijl is een verhaal naar het sprookje The Remarkable Rocket van Oscar Wilde en gaat over een vuurpijl die denkt dat alles in de wereld alleen om hem draait. Sterker nog: hij zal worden afgestoken op de bruiloft van de prins en prinses, maar denkt dat zij slechts trouwen vanwege zijn verschijning. Maar wat gebeurt er? Hij gaat als enige niet af. Daar zit hij dan, alleen. Wat nu? Heeft hij nog betekenis zonder publiek? Geniet je er wel van als je in je eentje vuurwerk maakt? Of is het leuker om ervaringen te delen?

Gewenst resultaat: Volledige uitvoering van de kinderopera De Vuurpijl door de kinderen van Klassiek rondom de Klas onderleiding van Michael Hesselink.
Prioriteiten:
Hoort bij maatregel: Versterken van ontwikkelkansen voor jongeren in een achterstandspositie (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 5.000,00 - Coördinatie, reklame, huur en vervoer van de instrumenten, kosten voor professionele musici, gebruik van de zaal, catering, materialen voor muziek, kleding, decor etc.
BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
1 project-update

Liesbet Hanekroot

Project volgens planning

De kinderen zijn begonnen met het instuderen van de muziek van de kinderopera op hun instrumenten en in het koor onder leiding van hun docenten. We zien enthousiaste kinderen met groot enthousiasme en trots bezig. Prachtig. Ondertussen zijn ze als training voor de grote uitvoering van de kinderoper Lees meer
12-jan-2018 15:52
54 reacties

Dimitrios Dimitriadis

Ja
2-nov-2017 14:05

Hugo Meijer

Ja: Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen om samen muziek te maken, met andere kinderen uit de buurt in contact te komen, muzikanten te leren kennen en samen toe te werken naar de uitvoering van deze waanzinnig mooie opera. Klassiek rondom de klas brengt niet alleen kinderen, maar ook veel buur Lees meer
2-nov-2017 17:59

anna smits

Ja
3-nov-2017 18:28

H. Mispelblom

Ja
3-nov-2017 21:00

Chrétien Mommers

Ja
10-nov-2017 19:33