Project in gebiedsplan 2018   

Jongerendebat over waarom je moet stemmen tijdens gemeenteraadsverkiezingen

A
Geplaatst op 29 september 17, 10:39 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Jongerenplatform Oost en Sociaal Cement organiseren samen met Dynamo Jongerenwerk een debat met jongeren (17-27 jaar) uit de wijk en lokale politieke personen over waarom jongeren uit de Indische buurt zouden moeten gaan stemmen. En op wie zouden ze dat dan kunnen doen en waarom? Een debat om bewustzijn te creëren onder deze jongeren van hun politieke invloed. Het tegen gaan van Politieke machteloosheid onder deze groep en het gevoel dat er toch wordt besloten wat de hoge heren en dames willen. Na het debat kunnen gemotiveerde jongeren doorstromen naar organisatie van een stedelijk evenement in september in oost. (ism Knowledgemile en HvA).

Toelichting

vanuit sociaal cement ISM Jongerenplatform Oost (JPO) willen we graag aansluiten op de basivoorziening die het jongerenwerk biedt. in onze optiek blijft er een groep jongeren over die niet binnen het huidige jongerenwerk direct een plek vind, dit zijn de jongeren zonder hulpvraag maar met een zoekende houding en die iets willen doen voor zichzelf en de wijk.

 

sociaal cement richt zich op jongerenparticipatie en burgerschapvorming van jongeren tussen de 16 en de 27.

Gewenst resultaat Een debat in J'avart (jongerencentrum van dynamo) i.s.m. Dynamo jongerenwerk en andere wijkpartners (zoals dreamsupport) waarin jongeren actief worden uitgedaagd om zich te verdiepen in de gemeenteraadsverkiezingen. Jongeren moeten enthousiast worden gemaakt over de lokale politiek, daar het beeld heerst dat bewindvoerders over jongeren heen regeren en niet voor jongeren.
Minder politieke machteloosheid, meer bewustzijn van burgerschap en hoe daar invulling aan te geven.
Er zal een verslag van het debat worden gemaakt op schrift of video.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Stimuleren van actief burgerschap voor zowel de kwetsbare als de actieve burgers (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 5.000,00

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

coen van heteren

12-jul-2018 09:10
Anders

Project is omgevormd naar jongeren participatie project wat in oktober start. Jongeren raad Oost. Dit is on overleg met ambtenaren ne stadsdeel bestuur besloten omdat het geld hier meer rendament zal hebben. daarnaast is er in Amsterdam oost wel een debat geweest met ruim 60 jongeren voor de verki Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

coen van heteren

17-jan-2019 15:52
Anders

project is onderdeel van geworden van groter project 2019. Raad van Oost. jongerenparticipatie. media februari / maart verschijnt dit in stadsdeel.
0

Open de update in eigen pagina
1 reactie

Eline Bogers

Ja: door Anoniem
11-okt-2017 14:39
Wil je reageren? Meld je dan aan.