Tineke van Nooten

Wie is Tineke?

Een heel groot deel van mijn werkjaren liggen Amsterdam Oost. Van tienerwerk, meidenwerk, speeltuinwerk, huiswerkbegeleiding in Watergraafsmeer ben ik overgestapt naar het coordineren van -toen nog- buurthuis de Vergulden Eenhoorn, waarna ik in buurtcentrum Transvaal kinderwerk ging doen in de Talententent. Van daar uit actief geworden bij de kindcentrum de Kastanjetuin, Biko en in de scholen. Talententent.
Een uitstapje naar de voorscholen door de hele stad, toen tienermeidenwerk in het Oostelijk Havengebied en betrokken bij de Kinderwijkraad Indische Buurt, en nu ben ik terug in de Talententent als Kinderwijkcoach voor de Transvaalbuurt en in de Indische buurt.

Mijn werk en hobbies

Als kinderwijkcoach is mijn doel om voor zo veel mogelijk kinderen uit de wijk de deelname aan Brede Talent Ontwikkeling mogelijk te maken.


Dat kan van alles zijn, ik zet me in bij de werving en inschrijving voor naschoolse activiteiten, praat met ouders, help bij informatie over financiele mogelijkheden zoals fondsen, denk mee met kinderen, OKA's, ouders, scholen over mogelijkheden voor individuele kinderen of groepjes. Het kan van alles zijn, als het de weg naar talent ontwikkeling voor een kind begaanbaar en bereikbaar maakt.

Mijn omgeving

De Transvaalbuurt en de Indische buurt zijn divers en gezellig. Ik zet me in om binnen- en buiten de buurt activiteiten en cursussen bekend en bereikbaar te maken voor kinderen.
Ieder kind heeft talent.
En wat mij betreft heeft ieder kind het recht om daarmee aan de slag te kunnen.
Dat wil ik helpen mogelijk maken, zodat ieder kind de kansen krijgt