Marieke Venselaar

Bewoner, Ondernemer
Wie is Marieke?
Ik woon alleen in een mooi appartement in de Madurastraat. Op mijn zonnige balkon verbouw ik wortels, spinazie en radijsjes. Ik werk in Utrecht, waardoor ik vaak te vinden ben in en rond het station Muiderpoort. Maar ik werk ook vaak thuis, en ben dan ook overdag in de buurt te vinden. Ik vind het heerlijk om hier rond te lopen en te zien wat er allemaal gebeurt. Altijd is er wel actie en zijn er mensen om een praatje mee te maken. Mijn huis is heerlijk rustig en de buurt is levendig. Voor mij een perfecte combinatie.
Mijn werk en hobbies
Ik werk voor de Hogeschool Utrecht als docent bouwmanagement. Verder werk ik als PhD-kandidaat aan een wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek is waarschijnlijk in 2017 afgerond. Verder ben ik sinds kort ook yogaleraar. Yoga is al jarenlang een passie en nu kan ik die passie ook doorgeven aan anderen. Ik hoop hiermee mijn buurtgenoten deel uit te laten maken van de positieve energie die yoga genereert.
Mijn omgeving
Ik waardeer de diversiteit in deze buurt. Er is van alles te doen en er wordt van alles georganiseerd. Elk seizoen zijn er interessante en multiculturele activiteiten. Er wordt ook altijd volop gebouwd en gerenoveerd. Wat mij betreft laat dat zien dat de mensen hier echt hart hebben voor hun buurt.
Mijn droom
Het beeld dat ik heb bij de Indische Buurt voor de toekomst dat iedereen zijn eigen activiteiten kan blijven ontplooien. Dat er voor alle mensen initiatieven zijn en dat er bodem blijft voor iedereen om nieuwe initiatieven te ondernemen.