Organisatie

Stichting JazzFest Amsterdam

Non-profit
Illustration
 
Beschrijving

JazzFest Amsterdam werd in 2011 opgericht om de wervelende jazz scene van Amsterdam in al z’n veelzijdigheid te laten zien en horen. Het idee was en is om een boel Amsterdamse jazzmuzikanten uit verschillende stromingen op één avond, onder één dak samen te brengen. Van traditionele swing, wereldmuziek tot weerbarstige impro of cross-over.

Bij JazzFest draait het niet om de ‘grote namen’ maar om verrassingen en bijzondere combinaties op het podium. Met ieder jaar een nieuwe editie op komst, en wederom een prachtig programma, blijkt die Amsterdamse scene telkens weer over te lopen van vlammend talent en boeiende musici.

"Om een representatief beeld te krijgen van de stand van zaken van de Jazz in de stad, en eigenlijk heel Nederland, moet je op JazzFest in Studio/K zijn. JazzFest is ongetwijfeld het beste Jazzfestival van Amsterdam." - Parool

Jazzfest Amsterdam organiseert naast het jaarlijkse festival dat in maart in de Indische Buurt plaatsvindt ook nog andere events:

  • JazzFest MiniFest, het kleine broertje in o.a. het Bimhuis
  • JazzFest voor Kids, een interactieve workshop en concerten met en voor kinderen
  • de JazzFest Talks, verdiepende programma's met interviews en muziek
  • de JazzFest Buurtconcerten waar verspreid door het jaar op verschillende locatie's in de Indische Buurt verrassende concerten plaats zullen vinden.
Illustration