Organisatie

Meevaart Community

Non-profit, Netwerkorganisatie, Informele groep
Beschrijving

De Meevaart is een door bewoners gerund buurthuis in de Indische Buurt in Amsterdam. Het biedt (met name) lokale organisaties en bewonersinitiatieven 1800 m2 aan moderne ruimtes voor het uitvoeren van hun activiteiten. Zie www.meevaart.nl voor het reserveren van ruimtes.
Ook kan je elke dag gezellig langskomen en bijkletsen in onze open ruimte op de begane grond. Op vrijdag en zaterdag worden er regelmatig gezellige culturele avonden georganiseerd door bewoners.
De Meevaart is dagelijks open van 09.00 tot 22.00 (op zondagen tot 18.00). Voor reserveren van ruimtes en meer info zie: www.meevaart.nl. De Meevaart - Balistraat 48A, 1094 JN - is goed bereikbaar met trams 3, 7 en 14 en is rolstoeltoegankelijk

Naast de formele kant van de stichting (zie de fbPagina Meevaart) is er ook een informele: de Meevaart Community. Dat werkt zo:

Tijdens de eerste en tweede horizontale verantwoording van de Meevaart is de versteviging van de betrokkenheid van vrijwilligers, gebruikers en vrienden van de Meevaart (Meevaart Community) aan de orde gekomen. Herbert Koobs, Jayne Slot en Firoez Azarhoosh hebben het initiatief genomen om tijdens enkele bijeenkomsten dit onderwerp ter discussie te brengen.


We hebben gekozen voor een zogenaamde sociocratische methode voor een kringgesprek. We hopen dat dit traject leidt tot:
- meer betrokkenheid van de Meevaart Community bij het verhogen van kwaliteit van de Meevaart
- meer invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de gemeente
- meer ontmoetingen en inspiratie

We hopen zo op basis van consensus over heikele en optimistische zaken die spelen in de Meevaart en de wijk een duw in de goede richting te geven. We komen minstens één keer per maand bij elkaar. Doe je mee? Geef je interesse dan hier aan of mail naar renetm1@gmail.com en houd Facebook en natuurlijk Indische Buurt Balie goed in de gaten!