organisatie

Werken voor Elkaar

Informele groep, Non-profit, Vereniging / club, Netwerkorganisatie
Beschrijving

Werken voor Elkaar is een burgerinitiatief van en voor werkzoekende vijftigplussers. Wij inspireren vijftigplussers in Amsterdam-Oost meer te halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring. Dat doen we met en voor elkaar. Op basis van vrijwillige inzet. Met enthousiasme en daadkracht.

Dit is wat we onder andere doen:

Netwerkcafé Amsterdam
Een keer per maand organiseren we in Amsterdam-Oost een Netwerkcafé Amsterdam, een bijeenkomst met workshops en netwerken met zo'n honderd vijftigplussers. Toegang is gratis. Vaste locatie: Buurtcentrum Post Oost, Wijttenbachstraat 36-HS, 1093 JC Amsterdam.

Werkestafette Amsterdam
Wil je uitvinden welk werk bij je past en in gesprek waar dat werk wordt gedaan, doe dan mee aan ons motiverende en praktische werkbemiddelingsprogramma, de Werkestafette. De meeste deelnemers hebben binnen afzienbare tijd betaald werk. Vaste locatie: Buurtcentrum De Meevaart, Balistraat 48A, 1094 JN Amsterdam.

Werken aan zichtbaarheid
We zorgen dat we bij politiek en werkgevers gehoor vinden voor arbeidsmarktparticipatie van vijftigplussers. Dat doen we met ludieke acties en door het organiseren van debat. Zoals de actie Voet tussen de Deur en Het Grote Vijftigplus Debat 2018.

Werkmarkt
We geloven dat vooroordelen over vijftigplussers bij werkgevers verdwijnen door ontmoeting. En dat je die ontmoetingen moet organiseren. Op een manier die voor werkgevers en werkzoekers leuk en effectief is. Bijvoorbeeld zoals in Zaanstad.

Werkacademie
Wil je gericht werken aan je persoonlijke, digitale en ondernemende vaardigheden, dan kun je een cursus van één of meer dagdelen volgen bij de Werkacademie. Bijvoorbeeld LinkedIn, Website bouwen, Samen ondernemen. We zetten steeds in op het bereiken van concreet resultaat.