Organisatie

Samen Vooruit

Non-profit, Netwerkorganisatie, Informele groep
Beschrijving

Samen Vooruit is een buurtinitiatief van actieve bewoners uit de Indische Buurt.

Er gebeurt en verandert veel in de buurt, het is een dynamische tijd met veranderende prioriteiten in de wijk en de herziening van het bestuurlijk stelsel.

Daarom is het juist nu belangrijk dat we samen als buurt vooruitkijken en mee denken met de overheid.
Samen Vooruit doet dit door input te verzamelen van bewoners en uit de communities. De buurtperspectieven en buurtprioriteiten die hier uit voortkomen zijn de basis voor de burgerperspectievenota en de leidraad om onze wensen en strategie kenbaar te maken aan het nieuwe gemeentebestuur in Amsterdam. Bewoners werken diverse programma’s samen met de bestuurders en ambtenaren in Oost verder uit. Samen Vooruit richt zich op de volgende programma’s:
 
- Deltaplan voor de bestrijding van armoede in Indische Buurt
- Lokale democratie, bewonersinitiatieven en betrokken burgers
- Talentontwikkeling, pedagogisch klimaat, educatie en cultuur
- Duurzaamheid, wonen en circulaire economie


Deze programma’s willen we graag samen met jou, bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en bestuurders in oost en met de gemeente Amsterdam gezamenlijk uitwerken en uitvoeren in de komende vier jaar. Centraal hierbij staat het verder versterken van de Indische Buurt en de kracht van bewoners. 

Missie: Het verder versterken van de Indische Buurt en de kracht van bewoners, doormiddel van co-creatie met bewoners, professionals en gemeente op gezamenlijke buurtprogramma’s.

 

Ik wil deelnemen
19 berichten van Samen Vooruit

In Amsterdam Oost zorgen we voor elkaar

25 januari 2021, 15:21 uur , door Samen Vooruit

In Amsterdam Oost zorgen we voor elkaar. Samen Vooruit heeft organisaties en initiatieven verzameld die juist nu voor je klaar staan.

Ik wil hulp
Zit je ergens mee? Ben je het overzicht kwijt? Wil je ...

Nieuwe lichting opleiding Vertrouwenspersonen gestart!

16 januari 2021, 00:00 uur , door Samen Vooruit

In oktober 2020 is de tweede lichting van de opleiding Vertrouwenspersoon gestart. Deze training wordt, net zoals in 2019/2020, georganiseerd door de Vrijwilligersacademie en de Hogeschool van Amsterd...

Heb jij de ‘Wij houden van Oost krant’ al?

17 december 2020, 14:51 uur , door Samen Vooruit

Deze krant wordt in december in heel Oost bij iedereen in de brievenbus gedaan. De krant is om te laten zien dat de hulpverlening en activiteiten in Oost doorgaan. In de krant is veel te lezen en zien...

Deelnemer opleiding Vertrouwenspersoon aan het woord

10 september 2020, 14:13 uur , door Samen Vooruit

Op het moment dat ik dit schrijf zitten wij in de afrondende fase van de 1e groep vertrouwenspersonen. Wij hadden deze fase eigenlijk gepland staan voor de maand mei maar zoals bij zoveel zakendeed de...

Update: Samen Vooruit. Laat niemand achter: Iedereen een warme maaltijd!

22 juni 2020, 10:47 uur , door Samen Vooruit

Nu de maatregelen vanuit het kabinet iets versoepelen en er steeds meer opengaat willen we jullie graag even een update geven betreft het project:
Samen Vooruit. Laat niemand achter: Iedereen een warme...

Toon me de overige berichten van Samen Vooruit