organisatie

Community Art Project Mensenrechten - Kinderrechten

Non-profit

Weet u wat de Universele Mensenrechten zijn? Wat houden ze eigenlijk precies in? Waarom zijn deze rechten op papier gezet? En wat heeft dit met uw dagelijks leven te maken?


Wie de 30 artikelen leest, waaruit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) bestaat, zou kunnen denken “Is dát een mensenrecht!? Maar is dat niet vanzelfsprekend!?”


Omdat gebleken was dat veel rechten niet vanzelfsprekend waren, wilde men na de twee Wereldorlogen vastleggen welke rechten voor ieder mens zouden moeten gelden - waar dan ook ter wereld, ongeacht het heersende politieke systeem. Op 10 december 1948 werd daarom de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aangenomen.


In november 2017 is het Groeiend Kunstwerk over Mensen- en Kinderrechten gestart. Tijdens workshops die begeleidt worden door de twee kunstdocent Sonya Wilson en Sjieka van Rooijen leren de deelnemers hun gevoelens en gedachtes over het onderwerp uit te drukken. Ze vertellen op het doek maar ook met woorden hun verhalen en ze raken in gesprek met elkaar. Samen maken zij zo een groot kunstwerk waar iedereen zijn of haar steentje aan bijdraagt, te zien in de open inloopruimte van de Meevaart.


Wij hopen dat dit project blijft groeien, dat mensen over mensenrechten blijven nadenken, zich erover uiten en met elkaar in gesprek gaan.

Deel dit:
Contactpersonen van Community Art Project Mensenrechten - Kinderrechten