organisatie

Park om de Hoek

Informele groep, Onderneming, Non-profit, Vereniging / club, Woningcorporatie, Vereniging van eigenaren
E-mail -- emailadressen worden niet getoond --
Beschrijving

Onze missie bestaat erin alle versteende, grijze plek in de straat te transformeren tot groene buurtparkjes. Waarom? Wel, de voordelen zijn eindeloos.

Eerst en vooral verhogen groene plekken de biodiversiteit, fauna en flora van de stad. Groen maakt de stad ook klimaatbestendig; op hete dagen koelt groen de stad af en als het hevig regent neemt het overtollig water op zodat de buurt niet overstroomt.

Maar de voordelen van postzegelparkjes beperken zich niet tot het milieu. Een park om de hoek verhoogt ook de sociale cohesie in de stad. Het zijn plekken waar buren elkaar ontmoeten en samen tijd kunnen doorbrengen. Een Park om de Hoek biedt de plaats om een praatje te slaan met je buren terwijl je samen in de moestuin werkt, de kinderen in het park spelen of samen picknickt.

Waar de bewoners ook voor kiezen, het park in de straat zal de levenskwaliteit van de buurt zonder twijfel verhogen. Groen verbetert de luchtkwaliteit en is ook gewoonweg ontspannend; bestaat er een beter middel tegen stress dan een frisse neus scheppen? Een Park om de Hoek verhoogt ook het respect voor de buurt omdat jullie het park zelf met bloed, zweet en tranen gemaakt hebben.

De Indische Buurt is een van de meest versteende buurten van Amsterdam. De bewoners van de Minahassastraat wouden daarom graag een Park om de Hoek. Na twee buurtbijeenkomsten is er nu een officieel afgewerkt ontwerp. Binnenkort kunnen we dus beginnen aan de bouw van het eerste Park om de Hoek in de Indische buurt!

Samen maken we Amsterdam samen groener, mooier en gezonder!

kenmerken van deze VvE
Contactpersonen van Park om de Hoek
Ik wil deelnemen
Activiteiten in het verleden (als mede-organisator)
1 berichten van Park om de Hoek