Organisatie
Deze organisatie is niet meer actief

Doculavie

Onderneming
E-mailadres
info@doculavie.nl
Telefoon
06-16361554
Beschrijving

 

Update januari 2018: Na ruim vier jaar Doculavie, en vele fotosessies en verhalen verder, gaan we verder als drie losse eenvrouwszaken en niet meer als trio. 

Wij zijn Doculavie Doculavie is Mila, Fleur en Suzanne. Mila en Fleur hebben ruime ervaring met fotografie, beeldbewerking en vormgeving. Fleur maakte fotorapportages van de Roma-gemeenschap in Roemenië en Albanië en portretteerde in Amsterdam Thuiszorg-cliënten. Mila organiseerde fotoprojecten in de Bijlmer en maakt tijdens haar reizen in Latijns-Amerika fotoseries van mooie mensen en momenten. Suzanne schrijft voor maatschappelijke organisaties en specialiseerde zich in verhalende en portretterende teksten.

Fotografie en tekst
Samen delen zij een interesse voor mensen en inspirerende projecten. Ze helpen bij het vormgeven en vertellen van de verhalen uit de buurt. Suzanne: "Het leukste vind ik dat ik altijd weer op nieuwe plekken terechtkom en nieuwsgierige vragen mag stellen aan allerlei verschillende mensen -- van Marokkaanse groentemannen tot dementieverpleegkundigen -- en over hen mooie verhalen mag schrijven." Met gebundelde kennis en kwaliteiten komen zij tot een vorm van verslaglegging die past bij wat je wilt vertellen. Wordt het een A5 boekje, dat je in de buurt kunt verspreiden? Een serie online portretten? Of een set fotokaarten met tekst?

Amsterdam Oost
Doculavie is regelmatig in Amsterdam Oost te vinden. Fleur woont er al jaren: "Het mooiste vind ik de diversiteit: elke pleintje heeft een eigen karakter. En dat de buurt leeft, vooral in de lente, dan gaat iedereen de straat op." Mila: "In de Indische Buurt kom ik steeds vaker mensen tegen die ik heb gefotografeerd. Leuk is dat." Zo waren ze op het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Stadsdeel Oost, legden ze de feestvreugde van Pride Oost 2016 vast en interviewden ze ondernemers voor Gezond Gewicht Oost. Ze fotografeerden de feestelijke opening van een expostie van Het Buurtatelier en wandelden mee met de tours van BuurTgids. Ze gaven interviewles en documenteerden het indrukwekkende project Oorlog in Mijn Buurt.

 

Foto: Riccardo Casadei