Organisatie

JongerenBlog BLOK

Vereniging / club
E-mailadres
info@blok.amsterdam
Telefoon
0614282462
Beschrijving

Amsterdam kent vele getalenteerde bloggers, jonge schrijvers, fotografen en jongeren met een mening, onder andere in Amsterdam-West en -Oost. Deze jongeren zijn regelmatig onderwerp van mediaberichtgeving, maar hun stem horen we te weinig. Media- en jongerenprofessionals Corina, Vera, Samia, Zoë en Samir zien tijdens hun buurtactiviteiten dagelijks het talent van deze jongeren, maar ook de frustratie van zich niet gerepresenteerd voelen. Daarom willen zij een platform voor en door jongeren opzetten, waar er wel ruimte is voor hun stem. Een plek waar zij via spoken word, vlogs en blogs hun stem kunnen laten horen. 

Wil jij met ons meedenken of ken je jongeren van 16-30 jaar die dit interessant vinden? 

Elke dinsdag om 19:00 uur komen we bij elkaar in de Meevaart, Balistraat 48-A. We zouden het leuk vinden als je erbij bent! Laat je het aan ons weten?

Vera is fotograaf van sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Zij zet fotografie in om mensen hun persoonlijke verhaal te laten vertellen. Zij geeft fotografieles aan kinderen in Amsterdam. Haar fotoproject heet Kijk! (www.veraduivenvoorden.nl)

Zoë is journalist en mediacoach. Zij maakt media met kinderen en jongeren in de Randstad via haar bedrijf Diversity Media (www.diversitymedia.nl).

Samia is islamoloog en jongerencoach.

Samir is voorzitter van stichting Shokkin' Group Netherlands. De stichting organiseert internationale uitwisselingsprojecten, voor jongeren uit Nederland, over heel Europa. Verder heeft hij zijn eenmanszaak Meester Samir opgericht waarmee hij lessen geeft aan jongeren over identiteit, persoonlijke ontwikkeling en allerlei verschillende maatschappelijke thema's.

Corina is schrijfster van het boek 'De gekleurde werkelijkheid', onderzoekster in de Schilderswijk, blogger voor Oneworld en oprichter van het jongerenkrantje ‘De Burcutur’ in Osdorp.