Organisatie

Zona's Kiosk

Onderneming
E-mailadres
info@zonaskiosk.nl
Beschrijving

Maandelijks in Het Flevohuis!

 

(en op andere plekken in Amsterdam en Nederland)

 

Zona's Kiosk, onder leiding van Vera Broos, ontwikkelt interactieve kunstvormen voor mensen in zorginstellingen, voornamelijk ouderen. Met zestien kunstenaars uit uiteenlopende disciplines worden kunstinstallaties, personages en workshops vormgegeven, gericht op de beleefwereld van bewoners in zorgcentra.

Zona’s Kiosk wil met interactieve kunstvormen bijdragen aan bijzondere activiteiten voor en met kwetsbare ouderen. Zona’s Kiosk wil kwetsbare ouderen en andere mensen in zorginstellingen actief opzoeken en betrekken bij bijzondere contactmomenten en allerlei zintuiglijke kunstvormen om deze mensen te bereiken.

Sinds de start van Zona’s Kiosk in 2011 zijn meer dan veertig zorginstellingen bezocht. Ook staat Zona's Kiosk op symposia en congressen, heeft het in Museum Het Dolhuys geëxposeerd en zijn allianties aangegaan met zorg- en welzijnsorganisaties, culturele organisaties, externe kunstenaars, het hoger beroeps- en kunstonderwijs en wetenschappelijk onderzoek naar kunst en dementie.

Zona's Kiosk vertegenwoordigt een select gezelschap van professionals uit de kunst en cultuur. Vanwege het grote aantal kunstenaars dat deel wil nemen aan Zona’s Kiosk, kunnen we garant staan voor een hecht en select collectief van betrokken kunstenaars. De kunstenaars van Zona’s Kiosk worden geselecteerd op hun artistieke kwaliteiten, de interactiviteit van hun werk(wijze) en ondernemen allen zelf cultureel-maatschappelijke activiteiten (zie ook: de bemanning).

Zona's Kiosk is een project van Vera Broos en Stichting Kunst in de Zorg. - See more at: http://zonaskiosk.nl/algemene_info.php?id=44&t=Zona#sthash.XYmdfjQn.dpuf