organisatie

Vrouwencommunity Oost Indische Buurt

Non-profit, Netwerkorganisatie, Informele groep
Telefoon
06-51971668
Beschrijving

Vrouwencommunity Oost Indische Buurt wil talenten en krachten verbinden, ervaringen uitwisselen en het belangrijke werk dat vrouwen en meiden verzetten zichtbaar(der) maken. 

Zie ook YouTube; Vrouwencommunity Amsterdam Oost, link: https://www.youtube.com/channel/UCjfhtg1vuvc6WOohwvoLeCg/featured

Jammer genoeg zijn zelfbeschikking, sociale uitsluiting, economische zelfstandigheid, armoede, recht op passend onderwijs, huiselijk en eer gerelateerd geweld, discriminatie, inkomens ongelijkheid, sexting en grooming zaken waar vrouwen en meiden tot vandaag mee te dealen hebben. Daarom lijkt de tijd opnieuw rijp om tot het besef te komen dat vrouw zijn voorbij gaat aan leeftijd, sociale status of cultuur en de verbinding aan te gaan met vrouwen die met hetzelfde bijltje aan het hakken zijn.

Daarnaast wil de vrouwencommunity een kracht in de buurt zijn door in overleg en samenwerking met beleidsmakers op zoek te gaan naar positieve oplossingen. Want wie beter dan wij vrouwen en meiden van Oost, Indische Buurt kunnen aangeven wat er speelt, waar behoefte aan is, welke prioriteiten er zijn en waar de aandacht naartoe zouden moeten gaan. En wie beter dan wij kunnen de effecten op de levens van de vrouwen en meiden in Oost beoordelen.