Organisatie

Indische Jasmijn

Non-profit
Beschrijving

Wij nemen het initiatief om verandering te brengen in het aanbod van meidenwerk in de Indische buurt in Amsterdam.

Een jongerencentrum heeft bij ouders van meiden vaak een jongensimago. Dit is dan ook één van de redenen dat sommige meiden niet van hun ouders naar het jongerencentrum mogen. Zij denken dat de jongens die daar komen hun meiden zullen lastig vallen. Deze gedachte leeft ook zelf bij een grote groep meiden. Zij ontwijken een jongerencentrum liever, omdat er vaak jongens hangen waar zij niet in contact mee willen komen. Daarom is het van belang dat het meidenwerk een eigen ruimte heeft waar de doelgroep zich veilig en thuis voelt. Een plek waar ze vertrouwelijk kunnen praten en actief kunnen zijn.

Meidenwerk is hard nodig in stadsdeel Oost. De bestaande initiatieven op het gebied van meidenwerk zijn minimaal en kunnen uitgebreid worden. Er is voor iedere doelgroep wel wat te vinden, behalve voor de meiden. Meiden worden mede daardoor onvoldoende bereikt en het aanbod van voorzieningen sluit niet aan op hun behoeften.

Wij nemen het initiatief om hier verandering in te brengen

Wij zijn buurtbewoners met een pedagogische achtergrond en willen aan de hand van verschillende gespreksmethodes, individuele begeleiding en groepsbijeenkomsten, de meiden een plek bieden waar zij zich zelf kunnen ontwikkelen.

Nieuwsgierig?
Stuur ons een persoonlijk berichtje via Facebook voor meer informatie!