Organisatie

GWA, [typo] grafische werkplaats van Amsterdam

Non-profit
Instagram @gwamsterdam
Twitter @grafischwa
Telefoon
020 4651841
Beschrijving

GWA is de [typo]grafische werkplaats van Amsterdam. Met cursussen, workshops en bijzondere activiteiten op het gebied van letterpress, boekbinden en grafiek. Er is ruimte voor kunstenaars, ontwerpers, amateurs, kinderen, scholen en bedrijven: voor iedereen een workshop op maat. Step Away From the Computer, welkom in de Molukkenstraat!

Cursussen

Meerdere keer per jaar kun je instromen in een ambachtelijke grafische cursus. Letterzetten, boekbinden, linoleumsnede en houtsnede. Ook is er een introductiecursus grafische technieken, waar al deze specialisaties kort aan bod komen. Daarnaast zijn er korte cursussen dozen maken, polymeerworkshops en speciale workshops rondom een thema, zoals Summerschool, het Letterpress Film Fest en het Werkmanweekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website en/of volg GWA via Facebook.

Kinderen

GWA biedt een uitgebreid pakket aan projecten voor scholen, van primair onderwijs tot hogeschoolstudies. Het is van groot belang de kennis over de boekdrukkunst over te bijven dragen. Grafiek vraagt om samenwerking, stap voor stap nadenken en rust. De docenten ontvangen groepen tot 15 personen in de werkplaats, en komen op school met kleine drukpersjes. Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Buitenschoolse activiteiten zijn er ook. Elke eerste zaterdag van de maand neemt Drukklup Junior de werkplaats over. Kinderen van 8 tot 12 jaar die niet bang zijn om vies te worden. Linoleum, letterdruk, droge naald en sjabloneren. Je kunt een losse les meedoen, of je inschrijven voor het hele jaar. Of je verjaardagsfeestje komen vieren met je vriendjes en vriendinnetjes!

Bedrijven

Een origineel en creatief uitje met je hele team? Ook dat kan. Ga een dag helemaal los op de drukpersen, en ontwerp en druk je eigen poster-serie met houten letters, sjablonen of ander materiaal. Met als toetje: een stempel van het bedrijfslogo en een flinke goodie-bag. Succes verzekerd! Kijk voor de mogelijkheden op www.stepawayfromthecomputer.nl.

Drukwerk

GWA is een werkplaats waar je drukwerkopdrachten kwijt kan. Maar niet zonder er zelf bij betrokken te zijn! Op die manier wordt je ansichtkaart, trouwkaart, geboortekaart of uitnodiging net wat meer waard. Want hoe leuk is het om met je aanstaande echtgenoot zelf aan de persen te draaien, zodat die kaart pas echt onvergetelijk wordt? Of om het gedicht dat je kado wil doen zelf in loden letters te zetten, en af te drukken op oud-hollands papier? Welkom om de mogelijkheden te bespreken!

Over GWA

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam is in 2004 gestart, met als missie het beschermen en in werking houden van grafisch erfgoed. In die tijd zagen oplettende mensen hoe waardevolle drukpersen, laden vol met letters en ander grafisch materiaal naar de schroot dreigden te verdwijnen. Drukkerijen gingen failliet, kunstacademies kozen voor de computer. GWA zorgde voor een onderkomen voor al deze prachtige spullen, en sprak de wens uit dat alles moest blijven draaien. Geen museum, maar een werkplaats. En zo geschiedde. Welkom in de werkplaats!

 

 

Contactpersonen van GWA, [typo] grafische werkplaats van Amsterdam
Ik wil deelnemen
Activiteiten in het verleden
Toon me alle activiteiten van GWA, [typo] grafische werkplaats van Amsterdam

2 berichten van GWA, [typo] grafische werkplaats van Amsterdam