Bericht

Het is hier bijna een dorp

Geplaatst op 22 september 2021, 20:40 uur
Illustration

Dit is een van de verhalen die tijdens het Indische Buurt Festival op 4 september 2021 werden verteld in de Geheugenstoel

Ruben Pots woont sinds een jaar weer in Oost, in de Indische buurt, nadat hij 10 jaar in West heeft gewoond. Hij vindt het een verademing.

"Ik kom uit Diemen en in 2007 werd mij een studenten appartement aangeboden op het Science Park. Het is haast niet meer voor te stellen, maar toen waren er te weinig studenten in het Science Park en zo kwam ik op de Caroline Mc Gillavrylaan  te wonen. Ik vond Oost toen een hele kille plek, iedereen leek op zijn eigen eilandje te leven en ik was blij dat ik na vier jaar naar West kon verhuizen.

Sinds een jaar ben ik weer terug in Oost, nu in de Atjéhstraat en ik vind het heel erg anders. Het is in onze buurt bijna een dorp, iedereen groet elkaar op straat en in de winkels. De eerste avond dat we in het huis trokken kwamen we onze nieuwe buren op straat tegen, meteen een babbeltje en een uitnodiging om te komen eten !  Zo leuk. De eerste keer dat ik bij de viswinkel In de Javastraat  kwam, kwam ik heel laat en was de pinautomaat al afgesloten. De visboer zei toen:" kom morgen maar betalen". ik vind het fantastisch dat mensen dat vertrouwen in elkaar hebben. En in bijna iedere winkel maakt de winkelier een praatje met je. Wat ik ook heel leuk vind is dat onze buurt een mix heeft van nieuwkomers en mensen die er al 30 of 40 jaar wonen en ook mensen met een heel verschillende portemonnaie herbergt.

Je woont wel dicht op elkaar, maar je hebt weinig geluidsoverlast. Zelfs de trein hoor je nauwelijks, de Atjéh straat is een verrassend stille straat. Heel wat anders dan de Kinkerstraat ! ".  

----

Bezoek voor meer verhalen over Amsterdam-Oost de website van het Geheugen van Oost

 

Deel dit:
Afzender
Stichting Geheugen van Oost verzamelt verhalen over Amsterdam-Oost van (oud-)bewoners en anderen. Indische BuurtBalie publiceert regelmatig een verhaal. Alle verhalen zijn te lezen op geheugenvanoost.amsterdam, zodat deze geschiedenis niet verloren gaat.