Bericht

Open Mindfulnessavond op dinsdag

Geplaatst op 16 juli 2021, 16:20 uur

De "dinsdagavond-mindfulness" in de Flevopoort is weer gestart. En je kunt op elk gewenst moment instappen en meedoen. Hoewel de cursus 8 weken duurt, start die daarna meteen opnieuw. Zodat je later altijd in kunt halen wat je gemist hebt. De "Altijd Doorlopende Acht Weekse Mindfulness Cursus" gaat het hele jaar ononderbroken door. Op elke dinsdagavond van het jaar. Net een roltrap die maar door gaat. Hoewel de onderdelen van de 8-weekse cursus snugger op elkaar voortbouwen , kan je dus ook zo af en toe komen. Je zit behalve aan de RIVM-Corona-regels nooit ergens aan vast. Best wel uniek dat mindfulness zo doorlopend, drempelloos en gratis aangeboden wordt!

Mindfulness is bedoeld voor als je last van stress hebt. Voor wie meer verdieping, vrede of rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Of als je wilt leren mediteren. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om deel te nemen. Iedereen is welkom. En iedereen kan op elk moment beginnen. En dan ook meteen meedoen. Daar zorgen de ervaren mindfulnesstrainers van Mindfulness voor de Buurt voor.

Deze cursus is de originele mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction https://en.wikipedia.org/wiki/Mindfulness-based_stress_reduction ). Wereldwijd wordt deze als 8-weekse training gegeven. Je oefent alle originele mindfulness-meditaties, zoals de bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. En ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. Je wordt gevraagd ook thuis te mediteren. De training wordt afgerond met een stiltedag. Die dag wordt in volledige stilte doorgebracht. En alle meditaties worden dan nog eens met elkaar geoefend.

De mindfulnesstrainer is Hadleigh Gillibrand. Hadleigh kwam als Engelsman in Nederland wonen, werkte als fysiotherapeut. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van MS. Drie andere mindfulnestrainers staan Hadleigh terzijde, Hein-Jan, Roy en Beate. Hadleigh geeft samen met Roy ook de speciale 8 weekse cursus Mindful Omgaan met Chronische Pijn. En met Hein-Jan verzorgt Hadleigh de online-cursus.

Het adres voor de “Doorlopende Acht Weekse Basis Cursus Mindfulness” is: Flevopoort aan het Kramatplantsoen 101-H, 1095LB te Amsterdam. Deur open 19.00 uur. Begin meditatie: exact 19.30 uur. De avonden duren tot 21.30 uur.

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociale mindfulness in Amsterdam-oost. En wil vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten. Alle activiteiten van Mindfulness voor de Buurt zijn kosteloos. Deze cursus dus ook. Principieel weigert het buurtinitiatief geld te gebruiken. Wel wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan de verzorging van de avonden, zoals het inrichten en opruimen van de meditatie-ruimte. We verwachten ook dat je de opgedane vriendelijkheid wilt delen met buurtgenoten en anderen. En mensen van ons initiatief wilt vertellen. 

Er zijn deelnemers en docenten bij Mindfulness voor de Buurt met een zwak immuunsysteem. Voor hen kan Covid-19 verwoestend zijn. Ter bescherming van de kwetsbaren is het nodig dat iedereen gevaccineerd is die deel neemt aan de meditaties. Met QR-code of kan aantonen virusvrij te zijn na herstel Covid-19 of met een recente negatieve PCR-test.  Bij meditaties binnen blijft ook de anderhalve meter-regel gelden. Wil je alsjeblieft laten weten of je komt door een email te naar ons te sturen? We hebben RIVM-registratieplicht om deze avond te mogen aanbieden. Email naar: mindfulnessvoordebuurt@gmail.com  

email    mindfulnessvoordebuurt@gmail.com

website   https://www.mindfulnessvoordebuurt.simplesite.com/

facebook     https://www.facebook.com/mindfulnessvoordebuurt?locale=nl_NL

Illustration
 
Deel dit: