Bericht

Gratis online concert 'Age -hopping' met Laurens de Man op Fokker-orgel

Geplaatst op 10 mei 2021, 18:56 uur

Livestream concert 'Age-hopping' nog tot 6 juni te zien

Op 6 mei organiseerde Stichting Huygens-Fokker in samenwerking met Muziekgebouw aan 't IJ een gratis livestream die je nog tot 6 juni kunt terugkijken. Organist en pianist Laurens de Man speelde een programma van oud en nieuw repertoire op het bijzondere Fokker-orgel dat in de Kleine Zaal bovenin het Muziekgebouw staat.

Het Fokker-orgel is een 31-toonsinstrument: het octaaf is niet in twaalf, maar in maar liefst 31 stapjes verdeeld. Laurens de Man is nog geen dertig, maar nu al een grote naam in de orgelwereld. Laat hem je meenemen op een muzikale tijdreis op het bijzondere Fokker-orgel!

Op het programma staan werken van beroemde orgelcomponisten als J.S. Bach en G. Frescobaldi en composities van Adriaan Fokker (ontwerper van het Fokke-orgel) en componist Henk Badings die speciaal voor dit orgel microtonale muziek schreven, en vroege twintigste-eeuwers als Béla Bartók en Hugo Distler - een grote naam in het Duitse orgelrepertoire.

De livestream is onderdeel van de serie Up Close van Muziekgebouw aan 't IJ. In deze reeks delen topmusici hun favoriete muziek van dit moment in een persoonlijke en intieme setting. Bekijk de livestream nog tot 6 juni 2021 op de website van het Muziekgebouw of op YouTube.

Voor uitgebreide programma-informatie en biografieën, zie: https://www.muziekgebouw.nl/age-hopping​.

Een financiële bijdrage kun je overmaken via: https://www.muziekgebouw.nl/donatie6mei​