Bericht

GRATIS ONLINE CURSUS MINDFULNESS

Geplaatst op 6 februari 2021, 13:07 uur

CORONASTRESS? MINDFULNESS! Gebruik je tijd snugger. Doe de gratis cursus mindfulness! Bij Mindfulness voor de Buurt. Niet goedkoop, want onbetaalbaar! En dus kosteloos. Ja, echt waar! Kijk bij INFO op Facebook Mindfulness-voor-de-Buurt waarom.

Een nieuwe cursus begint na overleg en bij voldoende aanmelding. Deze zelfde basiscursus wordt ook aangeboden als open, drempelloze inloopavond in de Flevopoort. Op dinsdagavond draait deze curus daar het hele jaar ononderbroken door. Maar is sinds Corona dus ook online te volgen. Met als voordeel dat online-deelnemers extra oefen- & leermoment hebben. Je mag aan beiden tegelijk deelnemen. Beide cursussen worden begeleid door twee ervaren, gecertificeerde mindfulnesstrainers. Hadleigh Gillibrand en Hein-Jan van der Veen.

De cursus is bedoeld voor wie last heeft van stress. Maar ook voor wie meer verdieping of rust in het leven wil. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om mee te doen. Iedereen is welkom. En iedereen kan het leren. Het is intensief. Maar tegelijk zeer ontspannend. Het opent ongekende perspectieven. En je leert gelijkgezinde mensen kennen. Want je komt altijd in een leuke, stimulerende online-groep.

Zowel live als online is deze cursus de officiële mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze in 8 weken gegeven. Je kunt dus rekenen op 8 wekelijkse online-bijeenkomsten van 2 uur. Het is belangrijk dat je met alle 8 bijeenkomsten mee doet. Want zij vormen tesamen één geheel. Alleen bij volledige deelname ontvang je een certificaat.

Je leert originele mindfulness-meditaties, zoals bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. Ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. En je oefent dagelijks 45 minuten. Bij de training hoort een stiltedag. Die dag worden álle meditaties nog eens herhaald. Bij deze 8 weekse online-mindfulness-training hoort een voorgesprek. Uiteraard kun je in het gesprek al je vragen kwijt.

Tijd en datum van de online-training wordt in overleg vastgesteld. De training gaat door bij voldoende aanmelding. Geef je op via email mindfulnessvoordebuurt@gmail.com of via chat. Vermeld altijd je 06-telefoonnummer én je e-mailadres. Na ontvangst neemt Hein-Jan contact met je op. Naast het bespreken van jouw voorkeurs-datum en tijd, gaat het gesprek verder over je motivatie om mee te doen. En of je soms al bekend bent met mindfulness en/of meditatie. 

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociaal geëngageerde mindfulness in Amsterdam-oost. En wil polarisatie bestrijden en vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten. 

Illustration
 
Deel dit: