Bericht

GRATIS ONLINE CURSUS MINDFULNESS

Geplaatst op 6 februari 2021, 12:58 uur , door Mindfulness voor de buurt

CORONASTRESS? MINDFULNESS! Gebruik je tijd snugger. Doe de gratis cursus mindfulness! Bij Mindfulness voor de Buurt. Niet goedkoop, want onbetaalbaar en dus kosteloos. Echt waar! Kijk bij INFO op Facebook Mindfulness-voor-de-Buurt waarom. Binnenkort begint weer een nieuwe online cursus mindfulness. Deze basiscursus werd vóór Corona aangeboden als drempelloze inloopavond in de Flevopoort. Maar is nu online. Je wordt begeleid door 2 ervaren mindfulnesstrainers. Hadleigh Gillibrand en Hein-Jan van der Veen.

De cursus is bedoeld voor wie last heeft van stress. Coronastress bijvoorbeeld. Maar ook voor wie meer verdieping of rust in het leven wil. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om mee te doen. Iedereen is welkom. En iedereen kan het leren. Het is intensief. Maar tegelijk zeer ontspannend. Het opent ongekende perspectieven. En je leert gelijkgezinde mensen kennen. Want je komt in een leuke, stimulerende online-groep.

Deze cursus is de officiële mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze in 8 weken gegeven. Je kunt dus rekenen op 8 wekelijkse online-bijeenkomsten van 2 uur. Op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Het is belangrijk dat je met alle 8 bijeenkomsten mee kunt doen.

Je leert originele mindfulness-meditaties, zoals bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. Ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. En je oefent dagelijks 45 minuten. Bij de training hoort een stiltedag. Maar die wordt pas na de versoepeling van de lockdown georganiseerd. Die dag worden álle meditaties nog eens geoefend. Bij deze 8 weekse mindfulness-training hoort ook een voorgesprek. Uiteraard kun je in het gesprek ook je vragen kwijt.

Voor de cursus kun je intekenen via email mindfulnessvoordebuurt@gmail.com of via chat. Maar vermeld altijd je 06-telefoonnummer én e-mailadres. Vertel ook kort iets over je motivatie om mee te doen. En of je al iets weet over mindfulness en/of meditatie. Na ontvangst neemt Hein-Jan contact met je op.

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociaal geëngageerde mindfulness in Amsterdam-oost. En wil polarisatie bestrijden en vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten.