Bericht

LOCKDOWN-STRESS? MINDFULNESS ONLINE! Start 2 februari

Geplaatst op 9 januari 2021, 18:18 uur , door Mindfulness voor de buurt

Lockdown-stress? Online-mindfulness helpt! Bij MIndfulness voor de Buurt. Niet goedkoop, maar wel gratis. Op dinsdagavond 2 februari begint online een nieuwe cursus mindfulness. Deze basiscursus werd vóór Corona aangeboden als drempelloze inloopavond. Maar nu online. Je wordt begeleid door 2 ervaren mindfulnesstrainers. Hadleigh Gillibrand en Hein-Jan van der Veen. 

De cursus is bedoeld voor wie last heeft van stress. Maar ook voor wie meer verdieping of rust in het leven wil. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om mee te doen. Iedereen is welkom. En iedereen kan het leren. Het is intensief. Maar tegelijk uiterst ontspannend.

Deze cursus is de officiële mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze in 8 weken gegeven. Je kunt dus rekenen op 8 wekelijkse online-bijeenkomsten van 2 uur. Van 19.30 tot 21.30 uur. Het is belangrijk dat je met alle 8 bijeenkomsten mee kunt doen.

Je leert originele mindfulness-meditaties, zoals bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. Ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. En je oefent dagelijks 45 minuten. Bij de training hoort een stiltedag. Maar die wordt pas na de versoepeling van de lockdown georganiseerd. Die dag worden álle meditaties nog eens geoefend. Bij deze 8 weekse mindfulness-training hoort ook een voorgesprek. Uiteraard kun je in het gesprek ook je vragen kwijt.

Voor de cursus kun je intekenen via email mindfulnessvoordebuurt@gmail.com of via chat. Maar vermeld altijd je 06-telefoonnummer én e-mailadres. Vertel ook kort iets over je motivatie om mee te doen. En of je al iets weet over mindfulness en/of meditatie. Na ontvangst neemt Hein-Jan contact met je op.

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociaal geëngageerde mindfulness in Amsterdam-oost. En wil polarisatie bestrijden en vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten. Alle activiteiten van Mindfulness voor de Buurt zijn kosteloos. Deze cursus dus ook. Principieel weigert het buurtinitiatief geld te gebruiken. Wel vragen we of je de opgedane vriendelijkheid wilt delen met buurtgenoten en anderen.