profile picture
Claartje Albersen

Oost Begroot: Dien uw plan in voor Indische Buurt, Oostelijk Havengebied

17 september 2020, 15:17 uur

Bewoners van Indische Buurt, Oostelijk Havengebied kunnen tot dinsdag 20 oktober 12:00 uur een plan indienen voor hun buurt. Heeft u een goed plan voor de Indische Buurt, Oostelijk Havengebied, dat valt binnen een van de gekozen thema’s? Dien dan snel uw plan in!

De gekozen thema’s
De afgelopen weken hebben we op straat veel bewoners gesproken over wat zij belangrijk vinden voor hun buurt. Hieruit is voor beide gebieden een top 5 ontstaan:
- Klimaat en duurzaamheid - € 42.181
- Meer groen in de buurt - € 47.634
- Minder zwerfvuil en grofvuil - € 37.654
- Armoede en schuld - € 40.432
- Kindvriendelijke buurt - € 32.099
 
Dien uw plan in
Iedereen met een plan voor de buurt, dat valt binnen één van de vijf gekozen thema’s, kan dit tot 20 oktober 12.00 uur indienen. Vervolgens is het aan uw medebewoners om uw plan te ‘liken’. Alleen de plannen die 30 of meer likes krijgen, toetst de gemeente op haalbaarheid. Daarom is het verstandig om meteen met uw eigen campagne te beginnen als u uw plan heeft ingediend.
U kunt uw plan indienen via: www.amsterdam.nl/oostbegroot. Kies in de rechter kolom het gebied waarvoor u een plan in wilt dienen.

Hulp nodig? Wijkkunde biedt uitkomst
Hebt u hulp nodig met bijvoorbeeld het schrijven van een plan, het maken van een begroting of specifieke kennis van een thema? Of vindt u het moeilijk om te werken met een computer? Wijkkunde biedt hulp bij het indienen van uw plan voor Oost Begroot. We zorgen er samen voor dat uw idee uitvoerbaar is en zo goed mogelijk wordt gepresenteerd op de website.

Wijkkunde is een netwerk van buurtbewoners en organisaties. We helpen elkaar om ideeën en dromen voor de buurt te realiseren en we delen kennis, ervaring en creativiteit.

Neem contact op met Oost Begroot of Wijkkunde via mail: oostbegrootindischebuurtohg@amsterdam.nl of per telefoon: 06 3873 8041.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/oostbegroot.