Bericht

Oost begroot IB: welk thema is voor jou belangrijk?

Oost begroot IB: welk thema is voor jou belangrijk?
logo
Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost

De gemeente stelt 200.000 euro beschikbaar aan de Indische Buurt / Oostelijk Havengebied om te besteden aan plannen die de buurt mooier maken. Je kunt zelf een plan indienen voor de buurt. En over een paar maanden mag je een stem uitbrengen op de plannen die jij het belangrijkste vindt. De plannen met de meeste stemmen van buurtgenoten krijgen het benodigde geld. Zo bepaal je samen met buurtbewoners waaraan het geld wordt uitgegeven! 

Om te bepalen waar de plannen voor de buurt over moeten gaan wil de gemeente Amsterdam weten welke thema’s voor jou belangrijk zijn. Het geld wordt verdeeld over 5 thema’s die door de meeste bewoners belangrijk worden gevonden. De plannen voor de buurt moeten binnen 1 van de 5 meeste gekozen thema’s passen. 


Doe mee! Laat jij de gemeente weten wat belangrijk is voor jou? 

Bedenk alleen of met andere bewoners 5 onderwerpen voor u zelf en schrijf ze op op

Daarna vertelt iedereen één voor één telkens in 1 minuut hun onderwerpen. Hierbij geen reactie op anderen.

Over welke onderwerpen bent u het eens? Kunt u samen komen tot maximaal 5 onderwerpen? Iedereen aan tafel moet aan bod komen en het ermee eens zijn!

Schrijf de 5 onderwerpen op, met eventuele aantekeningen een korte beschrijving waarom juist dat thema zo belangrijk is en stuur ze in:

Insturen t/m zondag 30 augustus per mail: oostbegrootindischebuurtohg@amsterdam.nl

Over de 5 thema’s die het vaakst worden gekozen wordt het geld verdeeld.  Vanaf 11 september kun je een plan indienen voor Oost Begroot. Wil je meedoen, maar kom je er niet uit? Wijkkunde helpt je! Bijvoorbeeld met het uitdenken van een plan, een begroting maken of met het online stemmen op een plan.  

Let op: je moet wel bewoner zijn van de Indische Buurt of Oostelijk Havengebied om mee te kunnen doen met het kiezen van thema’s!