Bericht

Gevraagd mindfulness-trainer MBSR voor 8-weekse

Geplaatst op 20 juli 2020, 13:59 uur

Mindfulness voor de Buurt zoekt 2 gecertificeerde MBSR/MBCT-mindfulness-trainers ter versterking van de huidige 5 trainers Karin, Hadleigh, Hein-Jan, Claudia en Roy. Wil je meedraaien in ons team voor social mindfulness? Stuur dan een mailtje naar roycarton@gmail.com Je kunt dan een 8-weekse mindfulness-cursus op dinsdagavond verzorgen. Dat kan ook samen met een tweede trainer. Je kunt ook een Mindful Walk in het Flevopark begeleiden. Naar behoefte is er begeleiding mogelijk. Uiteraard kan je meedenken in de verdere ontwikkeling van sociale mindfulness. Zie voor nadere informatie: INFO op de FB-pagina of website van Mindfulness voor de Buurt.

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief in Amsterdam-oost voor sociale mindfulness-meditatie. Het realiseert haar bedoelingen zonder geld te gebruiken. En zet zich in om vriendelijkheid in de wijk te bevorderen door pluspunten van mindfulness met buurtgenoten te delen. Zo heeft het buurtinitiatief 2 officiële doelen: 1) het bevorderen van de onderlinge verbondenheid in de wijk en 2) het bevorderen van de lichamelijke & geestelijke gezondheid van de deelnemers.

Wat doet Mindfulness op dit moment voor de buurt?

Reagerend op Corona-maatregelen is de drempelloze, open mindfulness-les op elke dinsdagavond van het jaar vervangen door een besloten verdiepingscursus. Deelname verloopt via een wekelijks Facebook-evenement. We zoeken naar mogelijkheden de 8-weekse MBSR-cursus ook op dinsdag aan te bieden. Eveneens via inschrijven op een Facebook-evenement. 

Drie zondagavonden in de maand is er een cursus 'mindful omgaan met chronische pijn' (van Vidyamala Burch) Dit is een besloten groep. Elke cursus duurt drie maanden.

Een vierde zondagavond van de maand is er stiltemeditatie en doen we mee met Stadsverlichting.

Er zijn op alle donderdagen van het jaar stiltewandelingen (mindful walking) in het Flevopark. Het betreft een open groep, zonder aanmelding. En er is ook een Whatsapp-stiltewandeling-groep.

Er zijn regelmatig langere stiltewandelingen (mindful walking 10 tot 25 km) buiten Amsterdam, soms in samenwerking met Mediteren in Oost.

We nemen deel aan buurtactiviteiten, zoals "de buurtcamping”

We vormen een "online-buurtsanga" via Facebook.

Er loopt op zondagavond een online-leertraject via Facebook waarin trainers elkaar openlijk helpen een metta-meditatie te beoefenen.

Illustration
 
Documenten

Brochure Mindful Omgaan met Chronische Pijn
Deel dit: