Bericht

Het Oranje Fonds doet een bijdrage van € 9.000,- voor maaltijden initiatief

Geplaatst op 4 juni 2020, 16:19 uur

Het Oranje Fonds steunt met deze bijdrage het initiatief dat gratis maaltijden verstrekt aan bewoners van Amsterdam Oost die in een kwetsbare situatie zitten en die door ziekte en/of armoede niet in staat zijn om tijdens de coronacrisis elke dag warme maaltijd op tafel te zetten.

Door de COVID-19 crisis worden ook kwetsbare buurtbewoners hard geraakt, veel maatschappelijke vangnetten zijn nu minder beschikbaar waardoor sommige mensen zonder maaltijd komen te zitten. Daarom is Samen Vooruit op 3 april een buurtinitiatief gestart met 3WO, de buurtkeukens en vrijwilligers, om maaltijden te koken en te bezorgen aan de mensen die het juist nú extra hard nodig hebben. Zij zetten zich kosteloos in voor de buurt.

Door de steun van het Oranje Fonds kunnen we door blijven gaan met het verstrekken van Quarantaine Maaltijd Boxen aan de kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost. De bijdrage van het Oranje Fonds besteden we aan de ingrediënten, benodigdheden en verpakkingsmaterialen van de maaltijden. Samen laten we niemand achter en zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een warme maaltijd.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem- Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds

Illustration
 
Deel dit: